Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '14

 
Kategori
İzmir
 

İzmir B. Şehir Belediyesi, Ödüle Doymuyor.

İzmir B. Şehir Belediyesi, Ödüle Doymuyor.
 

İzmirin önemli yayın organı. etkin ve doyurucu kadroya sahip


İzmir’i ve gündemi iyi takip eden bir köşe yazarımız var. İzmir 9 Eylül Gazetesinin köşe yazarlarından Nihan Ertem, İzmir B. Şehir Belediyesinin aldığı tarihi kentler Birliğinin ödülünü, 4. Kez aldığını, gazetesindeki makalede yayınladı.

İzmir’in tarihi kimliği çok önemli. Bu ödülden pek az gazeteci, konuyu dile getirdi. Nihan Ertem, şöyle diyordu: “

“Tüm bu olumsuzluklara rağmen arada sevinebiliyoruz da. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği'nin düzenlediği yarışmada ödüle layık görüldü. Bir kentteki tarihi kimliğin belirlenmesi ve çekici hale getirilmesinde restorasyonun önemi büyüktür. İzmir için önemli olan bazı noktaların restorasyonundaki başarısı da, dördüncü kez ödülle geri dönmüş oldu. Bu çalışmaları ve başarısından dolayı İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni kutluyorum. Ve güzel şehrimizin güzel insanının  daha iyi hizmetlere layık olduğunu düşünüyorum. Rüzgarı ılık, körfezi mavi, Kordon'u tek olan İzmir... Bence çok daha iyisine layıksın.”

İyi, güzel de, konuyu makalelerinde dile getiren pek az insan çıktı İzmir’de. İzmir’e sahip çıkmak, bir yurttaşlık görevi değil mi?

Bilindiği gibi Antalya'da düzenlenen törene katılan İzmirBüyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in ödülünü EskişehirBüyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in elinden aldı. Tarihi Kentler Birliği'nin 2002, 2009 ve 2011 yıllarında düzenlediği yarışmalarda da ödül alan İzmirBüyükşehir Belediyesi, birlikten4. kez ödül almış oldu.

Tarihi Kentler Birliği, 'Uygulama Ödülü'nü "İzmirBüyükşehir Belediyesi, kente bütünsel bir bakış açısı ve sahip olduğu mirasa layık bir bilinç seviyesi sergilemesi nedeniyle bu ödüle layık görülmüştür" gerekçesiyle verdi.
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği'nden ilk ödülünü 2002 yılında düzenlenen yarışmada aldı. Uygulama dalında "Bakımlı Cepheler-1448 Sokak Uygulaması" ve projelendirme dalında "Agora Çevresi Koruma- Geliştirme ve Yaşatma Projesi" ödüle değer bulundu. 2009 yılında "Tarihi Kentler Birliği Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü"nü kazanan Büyükşehir Belediyesi; 2011 yılında düzenlenen yarışmada ise "Agora Kazı Evi Restorasyon Projesi", "Pınarbaşı Hamamı Restorasyon Projesi", "Kemeraltı Anafartalar Caddesi Cephe Düzenlemesi 3. ve 4. etap uygulamaları", "Ayavukla Kilisesi Restorasyon Uygulaması" ve "Beith Hillel Sinagogu Restorasyon Projesi" ile başarı ödüllerinin sahibi olmuştu.

BAŞKAN,  ÖDÜLÜNÜ BÜYÜKERŞEN DEN ALIRRKEN

BU ŞEHRİN DEĞERLERİNİ İZMİR 9 EYLÜL GAZETESİNDE DİLE GETİREN KÖŞE YAZARI NİHAN ERTEM

İZMİRİN SİMGELERİNDEN KONAK SAAT KULESİ

AGORA RESTORASYONU

AYAVUKLA KİLİSESİ ( AYNI ZAMANDA İÇİNDE BASIN MÜZESİ VAR )

                BEİTH HİLLER   SİNEGOGU

PINARBAŞI HAMAM RESTORASYONU

AGORA KAZILARI

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..