Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '14

 
Kategori
İzmir
 

İzmir, 2014' e, renkli veda edecek

İzmir, 2014' e, renkli veda edecek
 

İzmir, güzel İzmir


İzmir zaten pırıl pırıl bir şehir neresinden bakarsanız bakın. İçi dışı aydınlık. Haşaratlar aydınlığı sevmez, yok olurlar. İzmir’in içinde karanlıklar yuva yapamaz. Bu şehir, karanlıkları boğar, aydınlığına bürünür, her daim ışık saçar.

Gecesi ayrı bir güzeldir. Gündüzü ayrı bir şehir. Her yol eskiden Roma’ya çıkardı. Şimdi ise her yol, İzmir’e çıkıyor.

İzmirli, İzmirli olmakla öğünür. Onun Hasan Tahsin anıtı vardır. Her daim  uluslara bir şeyler hatırlatır.

          Onun Pasaportu vardır, yine uluslara destansı zaferin yazdırır mavi denizine ve de parke taşları arasına sıkışmış yabancı istilacılarının ayak izleri vardır.

          İzmir’in bir Atatürk heykeli vardır. Atından şahlanarak kalkmış eğerinin üzerindeki Ata’nın parmağı, Akdeniz’i gösterir,

          Atanın Zübeyde Anasınınkabri vardır, şehrin göbeğinde. Dualarla örülmüştür o dikili taşın üstü,

          Latife Hanımın köşküvardır İzmirTürk Kolejinin haysiyetli bahçesinde kurulu. Atatürk Latife Hanıma  İngilizce dikte ettirir. 24 saat içinde çekin gidin İzmir’den diye. Ve akşam kahvesini köşkte içerken, denizden top ateşi ile selamlayarak geçen İngiliz Donanmasının geçip gittiği ve seyredildiği yerdir, işte o İzmir, işte o Latife Hanımın Köşkü işte o yer, burasıdır. 

          K.Yakada bir başka Latife Hanım Köşkü vardır, anılar demetinin sergilendiği yerdir burası

          İzmir’in kurtuluş gününün sabahı gönderine çekilen Türk Bayrağı, unutulmazlar arasındadır. Burası anlı şanlı Hükümet Konağıdır. Her Türk Bayrağının dalgalanışında, koskoca mazi, “şıp” diyerek göz önüne gelir.

          Bir İzmir Büyükşehir Belediyesi vardır, yemez, içmez, nefes almaz bir coşkuyle hizmette varolan ve şehrin pırıltısına pırıltı katan. O’nun sayesinde meydanları, bulvarları ışıl ışıldır. Taaa Buca’dan,,, Selçuk’tan Ödemiş’e kadar.

          İzmirlilerde bir sevinç var bu günlerde. İzmirli, pırıltı ışıkları başına tac yaparak yeni yıla ışıl ışıl girecek. Resimler çekilecek, çimenlerine serilerek sımsıkı sarılarak sabahlayanlar İzmirli olmanın gururu ile yeni yıllarını sokaklarda da kutlayacaklar.

          Kent genelindeki yılbaşı süslemeleri için 2 milyon LED ampul, 1000 renkli projektör, 30 bin metre LED hortum ve 1000 metre LED perde kullanan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez Tire, Selçuk, Bergama, Ödemiş ve Çeşme gibi uzak ilçelerde de özel ışıklandırmalar yaptı.

          Karşıyaka Çarşı, Bornova Meydanı, Buca Çevik Bir Meydanı, Karabağlar Bahçelievler Parkı, Bostanlı Rekreasyon Alanı, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ve Kordon’da da yılbaşı aydınlatmaları yapıldı.

          Kırmızıya bürünen Saat Kulesi ve Konak İskelesi önündeki yelken direkleri, tıpkı bir hediye paketi gibi süslenen Büyükşehir Belediyesi binası, Kemeraltı girişine kurulan ışıklı tak, ağaçlara asılan renkli lambalar ve süs havuzlarını aydınlatan kemerlerle Konak Meydanı bu yıl da en çok ilgi çeken alanların başında geliyor.

          Türkiye’de ve dünyada sıkıntılarla geçen bir yılın ardından yeni yılı umutla karşılamayı bekleyenler, İzmir’in meydanları gibi ışıl ışıl, keyifli bir yıl geçirmeyi diliyor.

          Nice nice yeni yıllara diyoruz.

İZMİR PASAPORT

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..