Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '06

 
Kategori
İzmir
 

İzmir'de bayram rezilliği

İzmir'de bayram rezilliği
 

Güzel bir bayram tatilinden sonra hepimiz gerçekte ait olduğumuz yerlere, işlerimize geri döndük. Umarım herkes için iyi bir tatil olmuştur.

Bayram süresince İzmir’de olanlar yada hali hazırda İzmir’de yaşayanlar bilirler bayram süresince İzmir Büyük Şehir Belediyesi, Metrodan Vapura kadar bütün toplu taşıma araçlarını ücretsiz olarak halkın kullanıma sundu. İlk başlarda kulağa hoş geliyor değil mi? Bütün şehiri istediğiniz gibi gezebilirsiniz. Ama benim canım memleketimde birşey bedava olmaya görsün hemen suyunu çıkarırlar. İzmir’de de bunun bir örneğini yaşadık bayram süresince.

Konak merkezde adım atacak tek bir yer yoktu. Otobüsler hınça hınç dolu, vapurlar normal kapasitelerini aşmışlar, metroya ise binilmiyor. Dedim ya bir yerlerde birşeyler bedava ise hemen suyunu çıkartırlar. Beni en çok şok eden manzara ise; Konak vapur iskelesinin önünde 350 kişinin belkide daha fazlasının aynı anda, Karşıyaka seferini yapacak olan vapura binme çabasıydı.Düşenler, kafası gözü yarılanlar, gelen vapuru kaçırmamak için birbirinin üzerinden atlayanlar neler neler tabii birde bunun yanında yan kesicileri de cabası. Aradığı kalabalığı ancak böyle bir günde bulan yan kesiciler için durum tam bir ikinci bayram niteliğindeydi.

Otobüsler tam anlamıyla balık istifiydi. Beklenen ve gelmeyen otobüsler yada geldiğinde doluluktan binemeyen pek çok kişi istediği yere gidememekle birlikte saatlerce duraklarda zebil oldu. Güzergahı olan olmayan bedava bulduğu otobüse atlayıp, otobüs nereye gidiyorsa gitme geyiği yaparken, gerçekte güzergahı olan kişiler araçları kullanadı bile. Kullananlar da ya geç kaldılar yada başka yolları denediler.

Bayramda ulaşım araçlarının bedava oluşu bir tek halkı madur etmedi tabii. Bunun yanında taksiciler, minibüs şoförleri de bu durumdan nasibini alıp, belediyenin yaklaşan seçimler için halka yaptığı bedava ulaşım kıyağın kurbanı oldular. Bırakın para kazanmayı pek çok taksici evine beş kuruşsuz döndü.

Konak meydanındaki manzara inanılmazdı. Sanki bütün İzmir Konak’ta gibiydi. En ufak çim parçasını bile değerlendiren halk, çimlerin üzerinde bira, çerez, kola, hatta piknik yapanlar, allah ne verdiyse götürenler bile vardı. İnanmazsınız ama Konak vapur iskelesinin önündeki mazra beni ve gerçekte bu şehirde yaşayan pek çok kişiyi çok üzdü. Eee bu kadar insan giderken arkasında ne bırakır? Cevabı çok basit; bin yığın çöp. El ayak çekilence onca insanın arkasında kalan yığınla çöp, belediyeye ekstra zahmet verecek nitelikteydi.

Bu mazaralar İzmir’e hiç yakışmadı. Konaktan Alsancağa Karşıyaka’ya kadar manzaralar birbirinin aynısıydı. Bu bayram İzmir’de zaten varlıklarından rahatsız olduğumuz yankesicilere, kapkaççılara bol kazanç sağladı, bayram en çok onlara yaradı.

Şimdi ben buradan yetkililere sesleniyorum ve diyorum ki; lütfen ama lütfen ulaşım araçlarını ücretsiz yapmayın. Biraz fazla oy uğruna binlerce insanı mağdur ettiniz. Zaten hizmetlerinizden memnunuz ama bu hiç olmadı. İnanın hiç kimse memnun olmadı. Aksine bu sefer geri tepti. Önümüzde bir bayram daha var ve biz İzmir’liler olarak aynı mazaralarla tekrardan karşılaşmak istemiyoruz. Oy uğruna bu kadar insanı mağdur etmeyin. Lütfen....

 
Toplam blog
: 139
: 3267
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Ya herşeyim ya hiçim.... Birbirinden güzel fotoğraflarıyla yazılarımı destekleyen canım arkadaşı..