Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '08

 
Kategori
İzmir
 

İzmir'de bir günde 13 bebek öldü

İzmir'de bir günde 13 bebek öldü
 

İzmir’de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir günde 13 bebek yaşamını yitirdi. Savcılık, hastane enfeksiyonunun neden olduğu iddia edilen bebek ölümleriyle ilgili olarak soruşturma başlattı.

Ege’nin en büyük hastanelerinden olan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniği’nde önceki gece saat 20.00 ile dün sabah saat 07.00 arasında 12 bebek ölümü gerçekleşti. Dün akşam saatlerinde 1 bebek daha öldü.
Ölen bebeklerin 800- 1200 gram ağırlıklarında prematüre ve immatüre bebekler oldukları öğrenildi. 13 bebeğin ölümlerinin hastane enfeksiyonundan kaynaklanmış olabileceği iddia edilirken, İzmir Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, ölümlerin nedenini saptamak için Yenidoğan Ünitesi ve hastaneden örnekler alınarak laboratuvarda incelendiğini söyledi. Yetkililer, Sağlık Bakanlığı’ndan gelen bilimsel heyet ve müfettişlerin inceleme başlattığını da sözlerine ekledi.

28 bebek daha var
Ölümlerin yaşandığı Yeni Doğan Ünitesi’nde toplam 41 bebeğin tedavi altında tutulduğu, bunlardan 13’ünün öldüğü belirlendi. Bebek ölümlerinin ardından, 28 bebeğin bulunduğu Yeni Doğan Ünitesi’ne giriş çıkışlar durduruldu, birimde karantina benzeri önlemler uygulamaya konuldu.
Hastanenin yaşamını yitiren ilk beş bebeğin ölümünü normal olarak değerlendirip cenazelerini ailelerine teslim ettiği, daha sonra peş peşe ölen 8 bebeğin ise önce hastanede tutulduğu, daha sonra İzmir Mezarlıklar Müdürlüğü’ne götürüldüğü anlaşıldı.
Bu arada İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ölümlerle ilgili olarak soruşturma açtı. İzmir Emniyeti Cinayet Büro Amirliği ekipleri de soruşturma yapmaya başladı.

Ankara’da da 42 bebek ölmüştü
Ağustosta da Ankara’daki Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1 ayda 42 bebek ölümüyle gündeme gelmişti. Sağlık Bakanlığı’nca oluşturulan heyette görevli Prof. Dr. Fahri Ovalı “hastane enfeksiyonu”na rastlamadıklarını belirtirken, Prof. Dr. Murat Akova, bebeklerin enfeksiyonu hastaneden aldığını söylemişti. Başhekim Leyla Mollamahmut-oğlu ise hijyen kurallarına uyulduğunu savunmuştu. (Kaynak:Milliyet)

Bu olay da tıpkı Ankara’daki olay gibi birkaç güne kalmaz gündemden düşer. “Ateş düştüğü yeri yakar” sözünü ispatlamaya çalışırcasına...

Ankarada’ki olaydan sonra İzmir’de yaşanan bebek ölümleri karşısında Sağlık Bakanı’nı ve hastane Başhekimi’ni istifaya davet ediyorum. Hiçbir canlının hayatı o koltuklardan daha önemli olamaz...Ve tabii olayda ihmali olan herkesin cezalandırılması gerekir.

Yapanın yanına kâr kaldığı güzel ülkemde çok fazla ümitli olmak da fazla iyiniyet olur aslında...

Hastaneler hayat kurtaran can veren yerler olması gerekirken can alan yerler olmaya başladı.

Bundan sonra ne olacak?

Başhekim çıkacak ve hijyen kuralların uyduklarını söyleyecek ve olay basına yansıdığı için bazı hastanelerde olduğu gibi ölen bebekler karton kutularda ailelerine teslim edilemeyecek...

Hastaneye Sağlık Bakanlığı’ndan soruşturma için gelinecek ve yetkili zat enfeksiyona rastlanmadığını rapor edecek.

Ve bir süre sonra olay kapanacak...Taa ki yeni ölümlere yeni vukuatlara kadar!

Hep söylüyorum pahalılıktan şikayet etmeyin diye

Bakın, İNSAN HAYATI SUDAN UCUZ!

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..