Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '16

 
Kategori
Futbol
 

İzmir’de Süper Lig'de takım bulunmayışı sportif başarısızlıktan değil, İzmirlinin hayat tarzı

İzmir’de Süper Lig'de takım bulunmayışı sportif başarısızlıktan değil, İzmirlinin hayat tarzı
 

Orada da futbolun meraklıları vardır ama futbol bence İzmirlinin yaşamında ilk sıralarda değil. Göztepe, Karşıyaka, Altay gibi köklü kulüpler, ateşli taraftarlar var ama sanki futbol İzmirlilik ruhuna aykırı.

Mevcut durum da beni doğruluyor. İzmir’de futbol adı geçen kulüplerin geçmişten gelen anıtlaşmış onuru, İzmir’in adının duyurulması ve tabii ki de para nedeniyle var. Değilse Türkiye ortalamasının üzerinde modern bir bakış açısına sahip İzmir insanının futbol gibi sanat ve estetikten uzak, boş ve anlamsız bir uğraşla fazla ilgili olacağını düşünmüyorum. Elbette bu yargımız genel olarak sporu kapsamıyor.

Artı bence kültürel yapısına da uygun olarak ileri yaşam anlayışına sahip İzmirlinin futbola ayıracak zamanı da olmaz. İzmir bana biraz sanat ve eğlence şehri gibi geliyor. Şehrin böyle bir altyapısı olmasa bile insanlarının ruhu böyle. Daha elit uğraşları var. Uğraşlar elit olmasa bile elit bir kültürde iki İzmirlinin çay içmek için oturması bile farklı. Bence İzmir Türkiye’nin üniversitesi.

E şimdi siz bu insanlara hadi maça gidelim deseniz nolur? İzmir aman aman zengin bir şehir değil. Sanayisi de o kadar gelişmemiş. Turizm, eğlence ve de verimli Ege toprakları sayesinde üst sıralarda. Ama aynı şeyi insanları için söyleyemeyiz (tabii ki hepsi değil) İnsan güzellikleriyle şehre farklı bir imaj katıyorlar. Valla doğrusunu söyleyeyim modernlik en çok İzmirliye yakışıyor.

E haliyle böyle bir yerde futbol biraz avam sporu gibi duruyor. Yoksa İzmir’ in parası mı yok, imkânı mı yok? Statlarını yapar. Dünya yıldızlarını getirir. Süper ligin tozunu atar. İzmir insanı futbola ters gibi geliyor bana. Ha Brezilya karnavalı tarzı bir İzmir karnavalı yapın görün!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..