Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '10

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

İzmir'de tatil

İzmir'de tatil
 

Çeşmealtı


Bu seneki yaz tatilinin ikinci etabı İzmir idi. İzmir’li blog severlere bu vesile ile selamlar. Amaç, bir pansiyona yerleşmek ve yarımadayı dolaşmaktı. İş için defalarca gittiğim İzmir’in Çeşme yönüne hiç gitmemiştim ve Ege sahilinin bu mekanını merak ediyordum. İzmir varınca yarımadanın en merkezi ilçesi Urla’ya geçtik, birkaç sorudan sonra, tavsiyeler bizi Çeşmealtı’na getirdi.

Yaklaşık on gün içerisinde yarımadanın birçok yerini gezdik. Çeşme, Ilıca, Alaçatı, Ildır, Seferihisar, Gümüldür, Balıkova, Mordoğan ve Karaburun. Her biri kendine has güzel yerlerdi. Özellikle Çeşme tarafı görülmeye değerdi. Türkiye’nin en batı ucunda turizm açısından oldukça gelişmiş ( bence Kuşadası’nı andıran ) güzel bir ilçemiz. Özellikle marinasını çok beğendim. Çeşme’nin hemen kuzey yönündeki Ilıca beldesi harika, kumsalı ve temiz denizi görülmeye değer. Ilıca’nın hemen merkezinde yer alan sıcak su kaynağı turistlerin ilgisini çekmekte. Ve Alaçatı, hakikaten denildiği kadar varmış. Sıcak havası, bakımlı yörenin özelliğini yansıtan evleri, insanı derinden etkiliyor. Sakız, yörenin tadılması gereken tadı. Kahvede, dondurmada, muhallebide ve kurabiyelerde karşınıza çıkıyor. Yöredeki rüzgar santralları ( sanırım 50’ye yakın) ayrı bir güzellik. Ilıca’dan kuzeye doğru giderseniz Ildır’a varıyorsunuz. Erythrai harabeleri (antik tiyatro ) görülmeye değer. Kalıntıların bulunduğu tepeden manzara harika, irili ufaklı koylar ve Sakız adası. Karaburun yolunda yeralan ( Ildır’dan da gidebilirsiniz ) Balıkova beldesini de çok beğendim, tipik bir balıkçı köyü. Yol üzerinde birçok balık çiftliği dikkatimi çekti. Yarımadayı ziyaret ederseniz Karaburun’a kadar gidin. Kendine has bir yer, yerleşim denizden yüksekçe. Deniz kıyısında küçük bir koyda limanı var. Oteller ve pansiyonlar burada. Ne yazık ki Gümüldür, Ürkmez tarafı benden iyi not alamadı.

Konakladığımız Can Motel, Çeşmealtı’nın biraz ilerisinde iğde ağaçlarının altında denize sıfır hoş bir mekandı. Merak edenler Can Motel web sitesinden bakabilirler. Tatil için tavsiye edebilirim. Alladdin Karakaya’ya buradan selamlar. İzmir, yaşayanlarının da dediği gibi keyif şehri. İzmir de İstanbul’daki gibi koşuşturmaca yok, yeme içme ve gezme kolay. Birçok şey, İstanbul’a göre ucuz. Gördüğüm kadar, diğer büyük şehirlere daha az göç almış. Kısacası İzmir yaşanacak şehirlerimizden biri.

En yakın zamanda tekrar ziyaret etmek ümidiyle on iki günlük İzmir tatilini bitirdik...

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..