Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '11

 
Kategori
Güncel
 

İzmir’den sevgilerle..

İzmir’den sevgilerle..
 

1847 Yılında S. Neuman “ Tıp bilimi aslında sosyal bir bilimdir. Bu sanatı icra ederken tıbbın sosyal bir bilim olduğu göz önünde tutulmazsa, gayretlerimizden beklenilenler elde edilemez” demiştir. 

Dünya Sağlık örgütü de sağlığı şöyle tanımlamıştır: “Sağlık, sadece hastalık ve sakatlığın bulunmaması değil, fiziksel, mental (ruhsal –moral) ve sosyal tam bir iyilik halidir”.
Birçok ülkede yapılan araştırmalar, hastaların 2/5’nin tıbbi tedaviye muhtaç olduğunu, 3/5’nin ise tıbbi sosyal hizmet görmedikçe tam anlamıyla iyileşemeyeceğini göstermiştir.
Bu konuda Minnesota çalışmalarından elde edilen bulgu da şudur: Hekimlere başvuran hastaların yaklaşık % 40’ını tıbbi şikâyeti olanlar, diğer %60’ını ise tıbbi sosyal hizmet ihtiyacı karşılanamayanlar oluşturmaktadır. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nin Türkiye’deki tek belediye hastanesi olduğunu,

57 uzman, 20 pratisyen ve 9 diş hekiminden oluşan doktor kadrosuyla, SGK’lı hastaların yanısıra
sosyal güvencesi olmayan hastalara da tüm branşlarda sağlık hizmet verdiğini,

5 yılda 180 bin kişiye ücretsiz sağlık taraması yaptığını, Biliyor muydunuz? 

Birileri daha sabah kahvaltılarını etmeden İzmir’i kötülemeye çalışırlar. Oysa fethedemediğim kale ekonomik ve sosyal olarak çöksün mantığında hiçbir destek çıkılmayan İzmir, bütün olumsuzluklara karşı sosyal demokrat belediyeciliğin insan için olduğunu, insanların yolunacak birer müşteri değil, şefkatle sarılınacak birer hemşeri olduğunu göstermiştir. Sadece bu Türkiye’de tek ve ilk olan bu hastane’mi? Tabii ki hayır. AKP ve belediyeleri hizmetleri türlü torbalarla taşeronlara verip insanları sosyal güvenceden yoksun bırakmaya çalışırken İzmir Belediyesi ne kadar taşeron işçi varsa kadroya alarak yine bir ilke imza atmıştır. 

İzmir bir CHP li Belediyedir ve bilindiği gibi iktidarın acımasız baskısı altında bile elinden geldiğince yatırımlarını devam ettirmektedir. İktidarın, İstanbul ve Ankara metrolarının devamını devlete yüklerken İzmir’e malum işaret yapması bu tespitlerimize son örnektir. 

Ayaklarımızın üzerinde durmak için yardım almıyoruz ama başımız dik…. 

 

İzmir. 2011-02-16 

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..