Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Murat GÜLCEK - Yakamoz35

http://blog.milliyet.com.tr/gulcek

21 Ekim '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İzmir Faytonu / Yaşam

İzmir Faytonu / Yaşam
 

Kıssadan hisse çıkarılan hikayelere oldum olası bayılırım. Yaşamla ilgili bir hikaye geldi gece vakti aklıma paylaşmak istedim. Fakat hikayeyi kafamda toparlayıp yazmak ve kıssadan hisseyi verebilmek için bayağı bir zorlandım.

Hikayemiz şöyle ;

İş yaşamında önemli yerlere gelmiş bir grup eski mezun arkadaş grubu üniversitedeki hocalarından birini ziyarete gidiyorlar.

Çeşitli konular konuşulduktan sonra sohbet, işin yarattığı strese ve hayatın zorluklarına geliyor. Öğrencilerde hocalarına bazı serzenişlerde bulunuyorlar.

Yaşlı üniversite hocası ziyaretçilerine kahve ikram etmek üzere mutfağa gidiyor. Değişik boy, renk ve kalitede birçok fincanın bulunduğu bir tepsiyle geri dönüyor.

Kimi porselen, kimi seramik, kimi cam, kimi plastik olan fincanları ve kahve termosunu masaya koyup, öğrencilerine kahvelerini oradan almalarını söylüyor. Tüm eski öğrenciler tek tek kahvelerini alıp koltuklarına döndüklerinde hocaları konuşmaya başlıyor.

“Bilmem farkında mısınız ama, zarif görünümlü, güzel, pahalı fincanların hepsi masadan alındı, masada yalnızca ucuz ve basit görünümlü fincanlar kaldı.

Elbette ki kendiniz için en güzelini istemek ve onu almak çok normal ama işte bu biraz önce bahsettiğiniz problemlerinizin ve stresinizin nedeni.

Hepinizin istediği fincan değil, kahve iken, bilinçli olarak her biriniz birbirinizin aldığı fincanları gözleyerek daha iyi olan fincanları almaya uğraştınız.

Yaşam kahveyse, iş, para ve mevkide fincandır. Bunlar yalnızca yaşam'ı tutmaya yarayan araçlardır, ama yaşam'ın kalitesi bunlara göre değişmez.” dedi.

Doğru söze ne denile bilir ki !!!

Günün Sözü : Hayat kazanmayı öğrendik ama Yaşamayı öğrenemedik. Hayatımıza yılları kattık ama yıllara hayat katamadık.

Dip not: Resim netten alıntıdır.

 
Toplam blog
: 150
: 1014
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

İzmirliyim;Şehrimi ve ülkemi seviyorum.Yaşamayı seviyorum. Eğlenmeyi, eğlendirmeyi seviyorum..