Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '08

 
Kategori
Spor
 

Jimenez korkmuş olmalı

Jimenez korkmuş olmalı
 

http://d.yimg.com/eur.yimg.com/ng/sp/empics/20071127/22/574826554-soccer-uefa-champions-league-group


Sevilla’nın genç hocası Manolo Jimenez Fenerbahçe’yi seyretmiş Gençlerbirliği OFTAŞ maçında ve beğenmemiş. Bu futbolla bizi elemeleri zor demiş üstelik.

Jimenez, Fenerbahçe’nin bazı futbolcularından korkuyormuş ve önlem aldıkları taktirde etkisiz olacaklarını belirtmiş.

Yani kafasına göre eski moda bir yöntem kullanmış ve Fenerbahçe’yi hafife almış Jimenez.

Kusura bakma Jimenez ama biz artık İspanya Ligi’ni takip ediyoruz. Sevilla’nın ne halde olduğunun farkındayız. Geçen sezonlara göre ne kadar başarısız olduğunuzun farkındayız. Üstelik Fenerbahçe takımı artık rakibe göre oyun kurmuyor, rakip Fenerbahçe’nin oyununu bozmak, oynatmamak için takım kuruyor. Önlem alsanız iyi edersiniz. Elinizdeki vasat takımla tur atlamanız gerçekten zor. Fakat daha akılcı bir politika izleseniz daha iyi olmaz mıydı?

Sevilla deplasmanda gol atamayan bir takım, üstelik bu yıl içerde de pek başarılı oldukları söylenemez. Fenerbahçe’den gol yememek için oynayacaklar. Muhtemelen tek forvetle çıkarlar, o da çok şanslı gününde değilse pozisyon bulamadan maçı tamamlar.

Göz boyamak

Deplasmanda oynadığı 11 maçın sadece 2’sinde 3 puan alabilen, 2’sinden ise 2 beraberlikle dönen Sevilla’nın hocası Jimenez’in Fenerbahçe ve OFTAŞ’ı hafife alması herkesi şaşırttı. Deplasmanda gol dahi atamayan bir takımın hocası olarak yaptığı açıklamalar biraz abartılı ve rakibin moralini bozmak adına yapılmış haddini aşan açıklamalardır.

Büyükleri saymıyorum, bakın Jimenez’in muhteşem Sevilla’sı kimlere yenilmiş;

“Evinde Espanyol’a 3-2 kaybetmiş, deplasmanda Zaragoza’ya 2-0, içerde düşme hattında yer alan takımlardan Deportivo’ya 1-0, A.Madrid’e 4-3, Nihatlı Villarreal’e 3-2 kaybettikten sonra yine içerde ligin vasat takımlarından Mallorca’ya 2-1 kaybetmişler. Daha bitmedi ligde tutunmaya çalışan Almeria’ya 1-0 kaybettikten sonra, düşme hattında yer alan Osasuna’dan deplasmanda 1-1 berabere kalmayı başarmışlar, Yine La Liga’nın vasat takımlarından Vollodolid deplasmanından bir puanı zor kurtaran Sevilla, yine küme düşmemek için çırpınan A.Bilboa deplasmanından 2-0 mağlubiyetle dönmüş, bir hafta sonra düşme hattının birkaç basamk üzerinde yer alan Getafe’den 3-2 ile puansız ayrılmışlar, son maçlarında ise eski günlerini aratan Barselona ile kendi sahasında berabere kamışlar.”

Arada birkaç maç kazanmışlar tabiî ki önemli başarıları var İspanya Laliga’da fakat eski Sevilla değil Jimenez’in takımı, kimsenin gözünü boyamaya çalışmasınlar.

Şükrü Saraçoğlu stadına hayran kalmış Jimenez, atmosferi beğenmiş. Bir de taraftarı görsün bakalım…

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..