- Kategori
- Yemek - Mutfak
Jöleli meyve tatlısı
JÖLELİ MEYVE TATLISI
Çok kolay ve kısa zamanda hazırlayabileceğiniz ramazana özel nefis bir meyve tatlısı
MALZEMELER
2 adet elma 2 adet armut 250 gram vişne 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket limonlu jöle 1 yemek kaşığı nişasta 10 adet karanfil
HAZIRLANMASI
Elma ve armutları kabuklarını soyup, çekirdeklerini temizleyelim ve küçük küpler halinde kesip yuvarlak fırına dayanıklı borcama yayalım. Ve üzerine limon suyunu döküp karıştıralım ve pudra şekerini serperek mikrodalga da 15 dakika pişirelim. Bu arada vişnenin çekirdeklerini çıkartalım. Bir tencerede limonlu jöleyi pişirelim. Pişen meyvelerin üzerine karanfilleri ve vişneleri yayıp 5 dakika daha mikrodalga fırında pişirelim. Son olarak pişen meyvelerin üzerine jöleyi dökerek serin bir yerde soğutalım ve jöle katılaşana kadar buzdolabında en az 4 saat bekletelim. Servis yaparken üzerine dondurma ya da kremşanti koyabilirsiniz.
Afiyet olsun