Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '15

 
Kategori
Astroloji
 

Jüpiter Başak Burcun'da!

Jüpiter Başak Burcun'da!
 

Dünyanın 7 harikasından biri sayılan Zeus Heykeli, Kalıntılardan bazıları Louvre müzesindedir.


Jüpiter, güneşe en yakın 5. gezegen ve en büyüğü olarak bilinmekle beraber Yunan mitolojisin'de Zeus,  Etrüsk mitolojisin'de Tinia, Mezopotomya'da Neberu, Eski Sümer'de Enlil, Asurlularda Aşur'a eşittir. Müşteri ve Erendiz yıldızı olarak da bilinmektedir. Astroloji anlamında ise haritanızda ki konuma göre büyük şans, bilgelik, maddesel kapasitemizin göstergesi, umutların çıkış yolu, zorluklardan sıyrılmayı temsil eder. Jüpiter transitleri sırasında ise genişleme, büyüme, iyimserlik, cömertlik, yücelik, özgürlük, yeni deneyimler ve heyecanı getirir. Ancak olumsuz olarak  açgözlülük, savurganlık, başkalarının ihtiyacına duyarsızlık ve detaylar konusunda dikkatsizlik ve kilo almayı da getirebilir.  Neşe, bolluk, zevk, zenginlik veren bir güç olarak astrolojide en büyük yardımcı, en fazla iyilik eden gezegendir.  Natal  haritanızda ki yerine göre insanı zevk düşkünü de yapabilir.  Büyük düşünmemize yardımcı olur. Vücutta karaciğer ve hipofiz bezini yönetir. Jüpiter'in haritada ki olumsuz açısı veya retro dönemlerinde insana kibirlilik, tembellik, egoizm, obezite, boş vermişlik gibi özellikler vermektedir. Yılda ortalama bir kez retro hareketi yapar.   Zodyağı 12 senede dolaşır ve bulunduğu burca 1 sene boyunca şans getirir.  11 Ağustos itibarı ile 1 yıl boyunca kalacağı başak burcuna geçişi ile en çok etkilenecek burçlar arasında başak-balık ve ikizler-yay, boğa-oğlak  yer almaktadır. Jüpiter her kadar 1 dilim pasta ikram etse de yıl içinde oluşacak olan Neptün, Chiron, Satürn'ün sert açılar nedeniyle ilginç enerjilerin ortaya çıktığını farkedebilirsiniz.

Jüpiter'in burçlara göre etkileri ise ;

Koç : Servetin ve kariyerin geliştirilmesi için iyi bir yıldasınız. Toplum için yaptığınız işlerde başarılı olmanız yüksek. Bedeninizi güçlendirebilir yetersizlikleri ve sağlık sorunlarını aşabilirsiniz. Sağlığınıza aşırı güven duyarak tatlılara ve diğer zaaflarınıza karşı dikkatli olmalısınız zira kilo almanız büyük bir olasılık olarak görünmekte.

Boğa : Yaratıcı, hayal gücünüz kuvvetli zihinsel olarak mutlu ve heyecanlı hissedebilirsiniz. Büyük hedefler ve arzularınızı kolayca geliştirebilirsiniz. Arkadaşlardan ve özellikle büyük kardeşten iyi sonuçlar alabilmeniz mümkün. Borsa veya yatırım girişimlerinden şanslı olabilirsiniz. Eğlence düşkünlüğü ve olumsuz alışkanlıklar da söz konusu olabilir uyanık ve tedbirli olmakta fayda var.

İkizler : Araba, ev, ziynet eşyaları ve eğitim dereceleri elde etmekte başarılı olabilirsiniz. Kazanılmamış yollardan gelecek olan para ile ilgili iyi sonuçlar elde edebilir. Ruhsal amaçlı olarak uzak yolculuklar gündeme gelebilir. Kariyer planlamasında başarı ve profosyönel anlamda etkinizi artıracağınız bir dönem olabilir. İnzivaya çekilmekten yalnızlıktan hiç olmadığı kadar zevk alabilirsiniz.

Yengeç : Evlilik ya da önemli bir aşk ilişkisi ihtimali olabilir. Çeşitlilikten ve yaşamın tadından tuzundan haz alabilirsiniz. İlgi alanlarınızın peşinden gider ve ara vermeden aktivitelere devam edebilirsiniz. Araştırmalar, eğitim programları ve sınavlar açısından mükemmel bir yıl olması mümkün. Zihinsel olarak alıcı iyimser ve çoşkulu olacağınız bir zaman.

Aslan : Bolluk ve değer duygusunun sevincini yaşayacaksınız. Büyük finansal kazançlar ve maddi serveti kendinize çekeceğiniz için nerede olursanız olun kaynakları bulabilirsiniz. Maaş zammı, emekli aylığı, burs, ya da her türlü mali yararlar elde edebilirsiniz. Eğitiminiz önemseyebilir tekrar geriye dönebilirsiniz. Az zorlukla ya da engelle borç para alabilirsiniz.

Başak : Jüpiter transiti burcunuzda gerçekleşiyor. Herkesin ilgisinin odak noktasında olacağınız onur ve prestij kazanacağınız bir yıl. Yatırımlardan ve aldığınız risklerden fayda sağlamanız rekabet durumlarında rakiplerinizi ve ortaklarınızı geçeceğiniz bir yıl. Fırsatlar sürekli artacaktır ve bunları lehinize kullanmalısınız. Çocuklarla ilişkiler olumlu ve hamile kalmanız mümkün.

Terazi : Beklenmedik borçlara ve masraflara girmeden anlaşmalar yapabilir ve indirimlerden yana şanslı olabilirsiniz. Sağlığınız iyi olup, eğitim dereceleri alabilir ve aydınlanma yolunda ilerleme kaydedebilirsiniz. Artık ihtiyaçlarınızın doğal süreçte karşılanabileceğine inanarak sinirlenmeyi bırakabilirsiniz. Kendiniz iyileştirme zamanındasınız.

Akrep : Yan işlerden gelecek olan kar ve yararlar gündemde olacağı için belli bir zenginliği elde edebilirsiniz. Hamilelik, doğum olasılığı ve çocuklarla olumlu ilişkileri yaşayabilirsiniz. Bitmek tükenmez bir enerjiye sahip olarak günlük işlerinizde başarılı olabilir ve evlilik yapabilirsiniz. Kişisel hedeflerinize ulaşmanın keyfini yaşarken şimdi topluma da yardım etmeye başlayabilirsiniz.

Yay : Toprak, ev, araba, ya da başka türlü araçlar alabilirsiniz. En büyük ödülü ise belli bir kariyer başarısını gerçekleştirmek için çalışanlar alacaktır. Yaptıklarınız ve kim olduğunuz ile ilgili olarak etrafınızda tanınmaya başlayabilirsiniz. Otorite figürleri ve devlet görevlilerince kesinlikle avantajlı olabilirsiniz.

Oğlak : Bilinç geliştirme teknikleriyle ya da kişisel gelişim programlarıyla uğraşabilirsiniz. Başka şehirlere ya da ülkelere seyahat edebilirsiniz. İthalat ve ihracat işlerinde başarılı olabilirsiniz. Gündelik arzularınızı gerçekleştirmede yetenekli olabilir başarılı yatırımlara imza atabilirsiniz. Sağlık, terfi, beğenilme ve genel mutluluğunuz artabilir.

Kova : Bir büyüme yılındasınız. Ruhsal gelişim, anlaşmalar da olumlu yol alabilirsiniz. Her anlamda mali ortaklıklar konusunda şanslı olabilirsiniz. Partnerler, sigorta şirketleri, piyango, ve miras yolu ile para kazanabilirsiniz. Değerleriniz kişiselden evrensel olana, sahiplenmekten paylaşmaya doğru değişebilir. Dünya ile birlik ve beraberliği deneyimlemeniz mümkün olabilir.

Balık : Mutluluğunuz hayatınızı başka biriyle paylaşmaktan gelebilir. Bu zamanda başlayan ilişkiler mutluluk ve iyi bir şans getirebilir. Bazı zor giden ilişkilerde sonlanmalar görülebilir. Sosyal, cömert ve sevecen görünebilirsiniz. Karşı cinsi kendinize çekebilir ve bu süreçte kendinizle ilgili çok şey öğrenebilirsiniz.

Hülya Ataşcıoğlu

 
Toplam blog
: 23
: 2617
Kayıt tarihi
: 17.10.14
 
 

İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji bölümünden sonra eski mısır uygarlığına olan ilgi..