Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '09

 
Kategori
İlişkiler
 

Kaba kuvvete maruz kalan kadinlar

Kaba kuvvete maruz kalan kadinlar
 

Ayin 19'una kadar Guanajuato, Meksika'dayım. Dün ev sahibim ve eşiyle birlikte yerel gece klüplerinden birine salsa dansa gittik. Orada onların tanıdığı bir çiftle buluştuk. Ben, ilk bakışta çok şirin görünen, bu çiftle ilk kez tanıştım.Erkeğin adı Carlos kadınınki Veronica. 

Veronica tipik kısa boylu Meksika'lı kadının aksine uzun boylu ve gösterişli! Üç çocuk annesi, 37 ysindaki Veronica boşanmış bir kadın. Yüzü, az makyaja rağmen hem pürüzsüz ve güzel hem de yaşına göre son derece genç görünümlü. Kıyafeti hatlarını ortaya çıkaracak kadar seksi ama bir o kadar da sade. Saçları ve teni sinema yıldızlarını kıskandıracak kadar canlı. Bir de derinden gülüşü var! Maalesef Veronica temel eğitimin ötesine gidememiş, küçük bir kasabada yaşayan, günlük ev işleri yapıp çocuklarına bakmaya çalışan bir kadın. 

Erkek arkadaşı Carlos ise bir elektrik mühendisi. Meksika'lı erkeklere özgü orta-kısa boylu, esmer tenli, hafif utangaç. Ancak hemen söyleyebilirim ki Latinaların ilgisini hemen çekebilecek yakışıklılıkta. Carlos 38 yaşında, daha önce hiç evlenmemiş, ve aslında evlenmek isteyip istemediğinden emin olamayan bir adam. 

Carlos, Veronica'nın yanında veya arkasından, ileri geri konuşan bir maço! ona hiç de değer vermediğini gösteriyor. Veronica da bunun farkında. 

Carlos'un: "Veronica ile arkadaşız, aramızda başka birşey yok" deyişinde tek bir anlam var:: Eğer etrafta daha uygun birisi varsa ilişkiye hazırım! Veronica ise bu davranışın farkında ve dünden kabul etmiş. 

Carlos ona nasıl davranırsa davransın "yanımda bir erkek var, hatta belki evleniriz ve önemli olan budur" der gibi! Temel eğitimin ötesine gidememiş oluşuna bir gösterge! 

Belki Veronica'ya da hak vermek lazım! Daha önceki evliliğinde kaba kuvvete maruz kalmış. Eski eşi hem çok eziyet etmiş hem de 24 yaşında çocuklu bir kadın için Veronica'yi yüzüstü beş parasız ve güvencesiz bırakmış. 

Carlos belki Veronica'ya değer vermiyor ama şiddet yanlısı birisi değil. Veronica'nın da aradığı artık böyle bir erkek!  

Veronica eski evliliğinde şiddet gördüğünü anlatırken, çok uzun süre dayandığını ver her gün defalarca dayak yeyip, kırık, çıkık, kesik ve morluklarla gezdiğini söyledi. Sonunda 24 yaşındaki bir kadın için bırakıldığında mutlu bile olduğunu anlattı. Ve ne acı ki, eğer kocası onu bırakmasaydı dayaklı evlilik ömür boyu sürecekti!  

Umarım Veronica iyi niyetine değer verecek, gerçek aşkı ve tatminkar ilişkiyi tez vakitte bulur ve mutlu olur.  

Türkiyeli veya Latin veya Avrupalı veya herhangi başka bir ülkeden:  

Güçlü, kendinden emin, kendisine ve çocuklarına saygın bir yaşantı sağlayacak, eğitim ve öngörüye sahip, gerekirse ilişkiyi bırakıp özgürlüğüne kavuşabilecek Veronica'lara!
 

 
Toplam blog
: 41
: 2564
Kayıt tarihi
: 25.03.09
 
 

Gündeliğin akışını, yaşanmışı, gezilip görülmüşü veya okunmuşu paylaşmak istiyorum. Eleştirilerin..