Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '21

 
Kategori
Spor
 

Kadıköy'de Tatsız Gece

 

Lider Galatasaray'ın, cumartesi akşamı ligin zorlu takımlarından Alanyaspor karşısında elde ettiği galibiyet, hiç şüphesiz Fenerbahçe için Göztepe karşılaşmasını, sonucu çok daha önemli bir maç haline getirdi. Hele bir de Beşiktaş'ın bay geçtiği haftada alınacak bir galibiyet, ligin zirvesinin bir diğer inatçı ortağını 3 puan farkla geride bırakıp, 42 haftalık zorlu lig maratonunda küçük de olsa elde edilecek avantaj bakımından önem arz etmekteydi.

Yine bilinen oyun düzeni ve son haftalardaki 11'iyle sahada yerini aldı Fenerbahçe. Karşılaşmayı takip ederken gözlemlediğim belki de en önemli eksiklik, geçen maçlarda da yokluğu ziyadesiyle hissedilen Luis Gustavo oldu. Son karşılaşmalarda (ve tabi bu karşılaşmada) yapılan ölümcül top kayıpları ve yenilen kritik goller, yana yakıla Brezilyalı oyuncuyu arattırır oldu bizlere. Yine dün akşam karşılaşmanın sonucunu, yapılan top kayıpları ve hatalar silsilesi sonucunda gelen bir Göztepe golü belirledi. (Dk. 9 - Halil Akbunar)

Golün ardından Göztepe neredeyse Fenerbahçe kalesine hiç uğramayıp, ev sahibi ekibin zayıf ataklarını ustalıkla savuşturarak, zorlu bir İstanbul deplasmanından zaferle dönmeyi başardı. Görünen oki, sarı lacivertli taraftarların Brezilyalı liberoya hasreti daha uzunca bir süre devam edecek gibi. Yeter ki bu süre ligin kader haftalarına kadar uzamasın da.

Neredeyse ligin başından bu yana yalnızları oynayan, birçok karşılaşmada takımını sırtlayan tek isim olan kaleci Altay; en sonunda takımda hatalar silsilesindeki yerini aldı! 9. dakikada gelen Göztepe golünde; rakip takımın atağını kesmekten âciz Fenerbahçe defansı kadar, orta sahaya kadar gelip, esas kademesini boş bırakan kalecinin de payı vardı şüphesiz. Onu da artık Altay'ın, ligin başından bu yana gediklerini kapatmaya çalıştığı takımına bir isyanı olarak görelim. 

Bu arada Fenerbahçe bu sezonki puan kayıplarının çok önemli bir kısmını Kadıköy'de yaşadı. Ve 42 haftalık zorlu şampiyonluk yarışında, özellikle de zirve karşılaşmalarında şimdiden kritik puanlar kaybetti. Bu sezon pandeminin de etkisinden midir, bilinmez; Kadıköy artık eski büyüsünü yitirdi gibi.

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..