Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '21

 
Kategori
Spor
 

Kartal'ın Zirve Aşkı

Herkesce bilinir; engin zirvelerin, uçsuz, bucaksız tepelerin hâkimidir kartal. 

Bu sezonun lig sistematiği gereği maç oynamadan geçirdiği 26. haftayı takipçisi Fenerbahçe'nin evinde sürpriz bir sonuçla Göztepe'ye mağlup olmasıyla 3 puanlık ekstra bonusla geride bırakan Beşiktaş; lige verdiği 10 günlük aranın ardından evinde karşılaştığı ligin can havlindeki ekiplerinden Denizlispor'u, karşılaşmanın ilk yarısında Larin (Dk. 22), Aboubakar (Dk. 38) ve Ljajic (Dk. 39)' in golleriyle mağlup ederek, lider Galatasaray'ı amansız takibini sürdürdü.

Evet, Beşiktaş karşılaşmanın daha ilk yarısında Denizlispor önünde sonuca gitmeyi başardı. Ancak karşılaşmanın ikinci yarısında ilk dakikalardan itibaren Beşiktaş kalesine doğru ardı ardına gelen Denizlispor hücumları ve kaçan goller, Beşiktaş defansına yönelik soru işareti ve endişeleri de beraberinde getirdi. İlk yarıda kalesinde gördüğü gollere karşın Denizlispor, ikinci yarıda özellikle golcüsü Hugo Rodallega ile ardı ardına yakaladığı pozisyonlardan bir ya da birkaçını değerlendirebilse belki karşılaşmaya ortak olabilir, hatta bu hafta sürpriz bir sonuca bile imzasını koyabilirdi. Ama gerek günler önce kalkan karın ardında bıraktığı kötü zeminin azizliği gerekse son vuruşlardaki beceriksizlikler; bir Ege ekibine daha ikinci bir İstanbul zaferi yaşama fırsatını vermedi. 

Hakem Cüneyt Çakır'ın, Türkiye'nin futbol kamuoyunda neden hâlâ tartışıldığını, spor programları yorumcularınca yerin dibine sokulmaya çalışıldığını açıkçası anlamış değilim. Başarılı hakemin uluslararası düzeyde maç yönetmediği turnuva neredeyse kalmadığı halde, özellikle de sahadan kötü sonuçla ayrılan takımların, hem teknik ekip, oyuncu kadrosu, taraftarlar hem de kulüp başkanları ve yöneticilerince hunharca eleştiriliyor oluşu; artık Türk futbolunun yıllardan beri süregelen müzmin bir hastalığına dönüşmekte.

Şampiyonluğa sevdalı bu sezon Beşiktaş. Hem de kara sevdalı. Yönetimiyle, tribünlerini dolduramayıp, hasretlik çeken taraftarıyla, teknik ekip ve oyuncu kadrosuyla. Peki sezon sonunda karşılık bulur mu bu aşk? Onu da artık futbolcular bilir.

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..