Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Kadıköy geleneği

Kadıköy geleneği
 

Fenerbahçe; Emirates'teki direnişine Kadıköy'de de devam ediyor. Orta alan hakimiyeti beklediğimiz gibi Galatasaray'da ama Ümit Karan'ın kontrol edemediği öfkesi hem kendini hem de takımını olumsuz yönde etkiliyor.

Erken golle maça moralli başlayan Galatasaray; Fenerbahçe'den gelen 2 golle moralleri bozuldu. Defans zaafı olan her iki takımın mücadelesinde çok gol olacak gibi görünüyor.

****

Büyük maça saatler kala, zihinlerimizde, takımların çözümlemelerini yapma çabasındayız. Derbi maçlarının havası farklı olur deriz ya, her şart ve koşuldan bağımsızdır. Peki bu maç şuanki koşullardan farklı gelişebilir mi?

Şu anki görüntüleri:

Fenerbahçe'nin üst düzey futbol oynama ihtimali bile imkansız geliyor, eldeki kadrolara dikkat ettiğimde. Bu mantaliteyle yapabileceği en iyi şey; oynatmama olur ki bunu hafta içi Arsenal takımına karşı kısmen de olsa başardı. 6-2-1-1 gibi büyük bir takıma yakışmayacak garip bir sistemle Emirates'ten alınan 1 puana sevindik hep birlikte. Yüreğimizdeki başarı çıtasını bile düşürdük maalesef.

Galatasaray; daha sağlıklı bir kadro yapısına ve halen dikine oynayan bir kurguya sahip. En büyük sıkıntıları defansta verilen açıklar. Tabi ki bu boşlukları değerlendirebilecek bir takımla mücadele etmeleri halinde, dezavantaj olarak görülebilecek bir durum.

Handikapları:

Fenerbahçe'de Alex'in yokluğu, atak futbolu oynamalarını engeleyebilecek en önemli sorun. Özellikle orta alandaki top hakimiyetsizliği, maçın Galatasaray'ın ayağında geçeceği ihtimalini doğuruyor. Aragones'in, bu akşam da muhtemelen Semih'ten bir Alex yaratma hevesi, Güiza'nın ileride tek başına yetersizliği ve Selçuk-Josico(Maldonado) ikilisinin top kullanma beceriksizlikleri eklendiğinde; taraftarın Arsenal maçındaki gibi 90 dk dua etmesi gerekiyor.

Galatasaray, orta alan hakimiyeti ve Fenerbahçe'nin defans zaaflarını iyi kullanabilirse bu maçın muhtemel favorisi durumunda. Servet ve Emre'nin uyumsuzluğunu kullanabilecek çabukluğa sahip olmayan Güiza'nın, kayıpları oynaması kaçınılmaz.

Maçın adamları:

Fenerbahçe'nin, eğer Edu ve Lugano maçın adamı(?) olma zaafları depreşmez ise oyunun yönünü değiştirebilecek; Deivid ve Semih'inden başka kimsesi yok. Tabi Uğur ve Gökhan'ın da yardımıyla olabilecek bir durum. Emirates'te takımı yalnız bırakan Emre'nin bu akşam katkı sağlayacağını zannetmiyorum. Hayalto Carlos'un yerine de Vederson'un tercih edilmesini beklerdim.

Galatasaray'da ise Arda ve Ümit Karan'ın formda olmaları sonucu etkileyecek en önemli faktör. Özellikle Ümit Karan; Fenerbahçe defansının kabusu olur.

Beklenen sonuç:

Bir Fenerbahçe taraftarı olarak; "Bu maç öncesi oynanan tüm maçları unutun(!)" demek isterdim ya da "Bu maç istatistik kabul etmez", "Burası Kadıköy" vs ama biz takım olarak ancak günü kurtarabiliyoruz. Artık tek umudumuz devre arası yapılacak operasyon.

Fenerbahçe açısından bu maçtan alınacak olası bir mağlubiyet, takımı zirveden uzaklaştırır. Hani olmaz ya, üstün futbol sonucu alınacak iyi bir galibiyet de takımı yalancı bir bahar havasına sokar ve yapılması gereken müdahaleler gecikir. En klasik yaklaşımla söylenebilecek tek şey; 1-0 olsun bizim olsun.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..