Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '09

 
Kategori
Güncel
 

Kadın ne ister?...

Kadın ne ister?...
 

alıntı


Bu başlığı gören bir kısım erkeğin, “elinin körünü ister” dediğini duyar gibiyim. Her konuda olduğu gibi bu konuda da şu veya bu nedenle çözülmesini istemediğimiz sorunları görmezden gelir, üzerini örter, yok sayarsak, bir gün kendiliğinden çözüleceğini sanırız. Ama kazın ayağı öyle değildir. Sorun ufacık bir bilardo topu kadarken çözülmezse, giderek büyür, sonunda hiç çözemiyeceğimiz, altında ezilebileceğimiz bir hal alır.

Kadın ne ister?

Bağımsız ve hür bir hayata sahip olabilmek için, kadınlığının gereklerinden ve kadın kimliğinden feragat etmek zorunda kalmadan, kendini ispat edebilmek adına bir erkeğin en az iki katı emek ve enerji harcamadan, yolda yürürken bile yargılanmadan, sorgulanmadan, hak ettiği ölçüde rahat ve güvenle nefes alıp verebilmek ister.

Kadın ne ister?

Toplum içinde -pozitif ya da negatif- herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmadan, maddi ve manevi şiddet, taciz, aşağılama görmeden, türünün getirisi olan özel ilgi alanları ya da davranış biçimleri yüzünden kategorize edilmeden yaşayabilmeyi ister..

Kadın ne ister?

Erkeklerin Youtube veya benzeri sitelerde videolarını izlediği, bir sex, bir porno objesi değil, birlikte paylaştığı zamanı, erkekle birlikte planlayan olmak ister.

Öyle ise varoluş sürecinden beri kadına karşı bu negatif ayrıcalık neden vardır? Girişte belirttiğimiz sorunu çözümsüzlüğe itme durumu burada da geçerlidir. Hep anlatılan nedir? Adem’in cennetten kovulmasına sebep Havva’dır. Yani kadın baştan suçludur. Gerçekten öyle midir bakalım, belli değil. Yaradılış felsefesinde kadının erkeğin bir kemiğinden yaratıldığı ve dolayısı ile ona tabi yaşaması gerektiği söylenir. Ne kadar doğrudur bilinmez. Dikkat edilecek olursa bu bilgileri verenler hep erkektir. Doğrusu ben bunlara ihtiyatla yaklaşıyorum. Değilse dinimizde bilinen, “sadece allaha kulluk edilir” prensibi biraz hava kalmazmı?

Yapılan istatistiklerde Kadın – erkek ilişkisinde, erkeğin orgazma ulaşma oranı %95 iken,

Bu oran kadında %30 civarıdır. Bu bile kadının hala toplumda ikinci sınıf bir varlık olarak algılandığının bir kanıtıdır.

Bence bu tamamen yanlıştır. Allah, kadın ve erkeği eşit yaratmıştır. Üreme, dolayısı ile varlığı sürdürebilme için beraber yaşaması mecbur olan kadın ve erkek, bir bütünün iki aşit yarısı olduklarını unutmamalıdır.

Kadın ne ister?

Kadın sadece insan olmak, kadınlığını (tıpkı erkek gibi) hür olarak yaşayabilmek, sevebilmek ister.

Esen kalın

7/3/2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..