Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Kadın olmak zor Zanaat

Köyde kadın olmak…

Kentte kadın olmak…

Dünyada kadın olmak…

Türkiye’de kadın olmak…

Nerde olursa olsun, kadın olmak zordur.

Zordur, zor olmasına ya!

Ama güzeldir de kadın olmak…

“Kadını güzel yapan şey; ne saçı, ne vücudu, ne de kaşı gözüdür. Kadını asıl güzel yapan sevgisini paylaşabilmesi, fedakârlığı, karşılık beklemeden verdiği emeği, sınırsız sorumluluğu, toplumsal duyarlılığı, barışçıl olması, engin anlayışı, sadakati, kalbini de katarak kullandığı aklı ve ana olma özelliğidir.”

Kadın bu kadar fedakâr iken,

Kadın bu kadar sorumluluk üstlenmişken,

Kadın saçını süpürge ederken,

Arzu edilen yerde olmayışı neden?

Dünyanın yükünü sırtına vurmuşken, neden bu kadar ezilir kadınlar? Asla hak etmiyor; ezilmeyi, horlanmayı, yerlerde sürünmeyi!

Çünkü: Kadın, en başta ailenin koruyucusudur. Her ne kadar “aile reisi” misyonu erkeğe verilmiş olsa da… Çocuklarının karşılaştığı en küçük tehdidi fark ederek uzaklaştırmak, onları oluşabilecek tehlikelere karşı hazırlamak ve ailesinin çevresine bir savunma kalkanı oluşturma, aile bütünlüğünü koruma, kadının sorumluluğu olarak görülmektedir. Aile bütünlüğünü korumak adına dünyanın her yerinde kadınlar bir şekilde omuzlarına aldıkları ağır yüklerle boğuşmaktadır.

Diğer taraftan; Kadın olmak demek; ekonomik sorumluluklar, iş stresi, çocukların eğitimi, sağlığı, bakımı ve yuvayı yapmak şeklinde algılanır toplumda.

Tüm dünyada zor ama Türkiye’de çok daha zordur kadın olmak. Bir yandan erkekler gibi çalışarak, erkeklerin paylaştığı koltuklarda kendine yer açmaya çabalarken, diğer yandan mantıklı, yırtıcı, kararlı olması gerekir. Mesleğinde ve işinde böylesine güçlü karakter sergilerken, yorulan bedenini ve beynini iş dönüşü eve dönerken geçirdiği zaman diliminde yeniden formatlamak uyumlu bir kimlikle ailesinin karşısına çıkmaktır...

Bunca telaş ve koşuşturmanın arasında güzel olması da gerekir kadının. Bitmek bilmeyen güzellik çabaları, genç görünmek, ince kalmak için canının çektiği her şeyi yiyememek…

Kadının rolleri bu kadarla da sınırlı kalmıyor.

Saygıdeğer eş, çocuk doğuran kadın, sabırlı ve anlayışlı anne, muhteşem ev sahibi, müşfik kadın, en iyi dost, kariyer sahibi, uyumlu, sebatkâr, mülayim, iyiliksever, özverili olmak nedense hep kadından beklenir.

Velhasıl;

“Kadın olmak zor zanaat arkadaş!”

Her şeye rağmen kadın olmak güçlü olmaktır. Hep güçlü kalın.

 

 
Toplam blog
: 43
: 983
Kayıt tarihi
: 22.04.12
 
 

İşletme  mezunu. Kurumsal şirketlerde satınalma, muhasebe, halkla ilişkiler üzerine çalıştı. Kişi..