Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '15

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Kadın sevmek, erkek sevilmek ister; bunun içinde kadın platonik aşkı severken, erkek nefret eder

Kadın sevmek, erkek sevilmek ister; bunun içinde kadın platonik aşkı severken, erkek nefret eder
 

Kadınların geneli sevilmekten çok sevmeyi tercih eder. 
 
Şuh, nazik, ince, duygusal, hayranlık uyandırıcı, çekici ve hoş canlıdır kadınlar. Sevilmek âdeta ruhlarına nakşedilmiş bir güvencedir. Bunun içinde sevilmek duygusu, kadın tarafından çekici gelen bir duygu değildir. Sevmek duygusu ise, ruhunu harekete geçiren bir duygu olduğu için, kadınlara çekici gelir.
 
Erkekler ise, sevmekten çok sevilmeyi tercih eder.
 
Erkekse; biraz odun, biraz gevşek, biraz uyuşuk, biraz kalın, biraz sert, biraz duygusuz, biraz ruhsuz, biraz çirkin, biraz kıllı bir canlıdır. Kadınları her zaman çekici bulurlar, her zaman yürekleri akar, her zaman sevmenin eşiğinde dururlar. Sevmek duygusunun herhangi bir çekiciliği kalmaz erkekte, vasatlaşır, anlamsızlaşır. Bunun içinde daha çok sevilmek duygusu ilginçlerine gider ve çekici gelir.
 
Sevmek duygusu; kadının dünyasına renk üstüne renk katar, ruhunu alevlendirir, gökyüzünü aydınlatır.
Sevilmek duygusu da, erkeğe âdeta güç verir, hayata bağlar, yaşamının lezzetini artırır, her şey daha bir anlamlı gelmeye başlar.
 
Kadın için sevmek, erkek için de sevilmek daha bir anlamlı ve daha bir çekicidir.
 
*
 
Tartışmalarda pek çok kez şahit olmuşumdur; Kadınların çoğu sevilmek duygusunu ve platonik aşk halini yüceltirler. Sevilmek duygusunun yüceliğinden ve platonik aşk halinin anlamsızlığından bahsettiğimde, bana karşı çıkarlar. Evet, kadın olarak haklılar; ama bir erkek olarak ben de haklıyım.
 
*
 
Platonik aşk... Tek taraflı aşk. Seviyorsun ama sevdiğinin haberi yok, ya da karşılığı yok...
 
Platonik aşk, sadece sevmeye dayanan, hayallerini süsleyen, ağrısız, sızısız, acısız, dertsiz bir aşk çeşidi olduğu için, sevmek duygusunu daima önde tutan kadınlar için daha anlamlı, daha çekicidir.
 
Erkekler için de; yorucu, tüketen, umudu gün geçtikçe azaltan, çaresiz bırakan, hayallerin acıttığı hissettiren, hayat bağını zayıflatan, kendi kendine gelin güvey olmak gibi bir his uyandıran bir aşktır, platonik aşk. Bundan dolayı da, -bu aşkı tadan erkek çok olsa da- bu aşk çeşidini seven erkek, hemen hemen hiç yok gibidir. Çoğu nefret eder. Çoğu için sasan susandır, anlamsızdır; 'Doluya koyuyorum almıyor, boşa koyuyorum dolmuyor' halidir.
 
Kabul ediyorum kadınlar;
 
sevmek duygusu ve platonik aşk, sizin için anlamlı, ilgi çekici. Ama siz de kabul edin, sevilmek duygusu erkek için önemli ve çekici, platonik aşk ise bezdirici...
 
-Mustafa Yıldırım - 26.12.2015 
 
Toplam blog
: 480
: 715
Kayıt tarihi
: 03.11.12
 
 

Konyalıyım. Edebiyat okudum. Amatör yazar ve şairim. ..