Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '13

 
Kategori
Güncel
 

Kadının 'koyun sıfatlısı'(itaat edeni) makbul, kesin Cennete gider!...

Kadının 'koyun sıfatlısı'(itaat edeni) makbul, kesin Cennete gider!...
 

Görseldeki kadın resmi feminist bir siteden....


Kadınlar kocalarınızı rahat bırakın, eve kapanarak itaat edin(!)  Sakın ha  “Üniversite okudum çalışacağım ya da kocalarınızın isteklerine ; “başım ağrıyor, yorgunum” filan demeyin! Cehennemi boylarsınız(!)

 

Epeydir “muhafazakar” cenahın erkeklerinde bir sıkıntı var, eşlerine Ali Rıza Demircan’ın “ İslam’a Göre Cinsel Hayat” kitabını armağan ediyorlar! Kadını sosyal hayattan eve kapatmak için “fetva” veriyorlar.

 

Din’in siyasi nedenlerle mezheplere tarikatlara bölünmesi, iktidarları meşrulaştırmak ve halkı baskı altında tutmak için kullanılmasının kökleri Emevi ve Abbasi devletlerine dayanır, diye not düşüp devam edelim.

 

Ali Bulaç “Kadınlar çalıştığı için erkek fıtri (yaradılış) rolünü kaybedip vahşi cinayetlere sürükleniyor” diyor(Öldürülen kadın suçlu(!).

 

 

Kadının birinci görevi annelik ve ev hanımlığıdır. Kapitalist piyasa kadını ev dışına çıkarıyor, ev hanımlığını itibarsızlaştırıyor. Erkek kışkırtılmış kadınla evlenmek istemiyor. Olan kadına oluyor. Yüz binlercesi iş, aş peşinde, yalnız.

 

Erkeğin fıtri(yaradılış) rolünü kaybetmesi, onu vahşi cinayetlere sürüklüyor. Sonunda kadın devlete sığınıp kendini devletleştiriyor. Devlet her eve polis tayin eder hale geldi. Kadınların yediği acı meyvenin sonucu, beklemekten başka çare yok.

 

Zaruret varsa iş piyasasında öncelikle onun emeğini hak edecek kadar ücretle istihdam edilmesi gerekir. Liberal kapitalist piyasa ise kadını farklı çerçevede evin dışına çıkmaya zorluyor; anneliği ve ev hanımlığını itibarsızlaştırıyor; pozitif ayrımcılıkla kadın yuva kurmuyor; erkekler bu şekilde kışkırtılmış kadınlarla evlenmek istemiyor; sonuçta olan yine kadına oluyor. Birkaç tanesinin iyi durumuna karşılık yüz binlercesi iş-aş peşinde koşturuyor, yalnızlık içinde hayatını sürdürüyor, bir süre sonra saçını başını yoluyor ama iş işten geçiyor.”

 

Bulaç’ın yazısına dair söz etmeden önce  “Erkeklerin kadınlar üzerindeki hakkı gibi, kadınların da erkekler üzerinde meşru hakları vardır. Yalnız, erkeklerin onlar üzerindeki hakkı, bir derece daha fazladır.” (Bakara, 2:228) diyen ayeti anımsayalım.

 

Kuran kadına günümüzün “İslam’a göre cinsel hayat” hocaları veya köşe/yazarları gibi ikinci sınıf bir rol biçmiyor. Ancak mezheplere, uydurma hadislere bakarsanız kadının değil çalışması, sokağa bile çıkması olası değil.

 

Birkaç örnek paylaşalım: “Bir kadın, kocası kendisinden razı olduğu halde ölürse Cennet’e girer.” (Riyazus Salihin)

 

“Kadınların hayırlısı, erkeklerin yaramazlıklarına ve kötü huylarına sabredendir, bu sabır onların cennete girmesine sebeptir.” (Kadınlara Dini Bilgiler)

 

“Namazı bozan şeyler kara köpek, eşek, domuz ve kadındır.” (Müslim, Salat 265; Tirmizi Salat 253/338; Ebu Davud, Salat 110/720)

 

“Uğursuzluk üç şeyde vardır: Kadında, evde ve atta.” (Ebu Davud, Tıb 24/3922; Müslim, Selam 34/115; Buhari, Nikah, 17/4805)

 

“Eğer bir kadın peruk takarsa, eğer kol ve yüzüne dövme ya da ben yaparsa, yüzünden ve kaşlarından cımbızla kıl aldırırsa, yüzüne güzellik vermek için şekil değiştirirse lanetlenmiştir.” (İmam Şarani, Uhudül Kubra)

 

 

“Kadınları zarar vermeyecek miktarda aç, aşırı gitmeyecek kadar da kıyafetsiz bırakınız. Çünkü kadınlar iyice doyar, güzelce giyinirlerse onlar için dışarı çıkıp gezmekten daha sevimli bir şey yoktur. Fakat onlar biraz aç, biraz da çıplak kalırlarsa onlar için evde oturmaktan hayırlı bir şey yoktur.” (İbnül Cevzi, Mevzuat, 2; Suyuti, Lealil Masnua 2/154; İbn Arrak, Tenzihüş Şeria 2)

 

 

Gazali’den kadının kaç çeşit olduğunu öğrenelim(!):

 

“Kadının sıfatları şunlardır:

 

1- Giyim kuşam hevesinden maymun.

 

2- Fakir düşmeye razı olmadığından köpek.

 

3- Kocasına ve diğer insanlara kibrinden yılan.

 

4- Gece gündüz koğuculuk yaptığından akrep.

 

5- Evden eşya sattığından fare.

 

6- Erkeklere hile kurduğundan tilki.

 

7- Kocasına itaat ettiğinden dolayı koyundur.” (İmam Gazali, İhyayı Ulumuddin)

 

Makbul olanı koyun sıfatına sahip olanlar kuşkusuz!

 

“Kim ki karısına itaat ederse Allah onu yüzüstü Cehenneme atar.” (İbn Arrak 2)

 

Örnekleri bitiriyorum daha fazlası için sayfanın sonunda link verdim.

 

Ali Bulaç hoca(!)ya göre kadın evde oturup çalışmasa, şiddete de maruz kalmayacak. İyi de hoca onca okul niye okundu, üniversiteler niye bitirildi? Kur’an “kadınlar erkeklerin kölesidir” diyor da haberimiz mi yok!  

 

İşin komik tarafı “liberal kapitalist  piyasaya” buluyorsun kabahati. Kapitalizmin yoksullara bedel ödetmesine karşı neden mücadele etmiyorsun? Emperyalizmin “arap baharı” adı altında kuzey afrikanın yeniden formatlanmasına neden karşı çıkarken gör(e)medik sizi.

 

Uzatmayayım, özetle “birkaç başörtülü hanım vekil olsun, bir kısmı da kamuda çalışsın” diğerleri evde kocalarına itaat edip annelik yapsın kapitalizm sorun değil, değil mi? Asgari ücret kaç para haberiniz var mı?

 

Özetin özeti aslında liberalizm, kapitalist düzen sorun değil hoca. Evde kocasına itaat eden kadın olmalı; “ eşlerimizle girilen ilişki de ahiret hayatı için bir yatırımdır” diyen A.R.Demircan’ın dediği gibi bolca “yatırım” yapmalı(!)

 

Kitabı da var  hocanın,internette PDF ve mp3 formatında sürümleri de mevcut, okumasanız da olur; ana fikrini alıyorum buraya: “Namaz ve sevişmek aynıdır” dedi, gündem oldu. İlahiyatçı Ali Rıza Demircan’ı  geçen haftalarda “İslam ve cinsellik” üzerine yaptığı açıklamalarına rastlamıştım. Pelin Çift’in programına tekrar katılan Demircan’ın açıklamaları adeta izleyenleri şok etmişti.

 

“Bir insan evlilik hayatında (kadın) eşimle ilişkiye girmiyorum diyemez. Bu zulümdür. Cinselliği yaşamak bizleri zinadan, eşcinsellikten korur Allah'ın rızasına götürdüğü gibi, eşlerimizle girilen ilişki de ahiret hayatı için bir yatırımdır. Sevaplı bir işlemdir. Cinsellik İslam'da kutsallıktır ve ibadet hayatının bir bölümüdür. Çünkü ibadet Allah'ın emir ve yasaklarını uygulamaktır. Namaz neden ibadettir, rabbimizin emri olduğu için. Namaz ve sevişmek aynıdır.”(İlgili haber için buraya tıklayınız)

 

Bu yazıya sonuç filan yazmayacağım ama twitter’da yapılan bir yorumu T24’ten  alıp paylaşmadan da edemeyeceğim; “Ali Bulaç'ın bahsettiği çalışmayan, evde oturan ve kocasının "ulvi" zevklerini tatmin eden kadına şişme kadın diyoruz biz. Kdv hariç 99”

!!!

 

http://www.kurandakidin.com/21-kuran%E2%80%99in-dininde-kadin-uydurulan-dinde-kadin/

 

Karşılaştırmalı Türkçe anlamlar için yararlanabileceğiniz kuranmeali.org sitesinden Nisa 34: http://www.kuranmeali.org/4/nisa_suresi/34.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..