Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Kadının kalktığı yere, şeytan otururmuş!

Kadının kalktığı yere, şeytan otururmuş!
 

Sen kalk da, yerine şeytan otursun kızım!


Kadının kalktığı yere, şeytan otururmuş! Bunu ben değil, sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed S.A.V.'in bulunduğu bir meclise, Allah tarafından görevlendirilerek gönderilen, şeytan söylüyor.

Geçenlerde, dini içerikli okuma çalışması yaptığım bir sırada, yukarıda yazdığım bilgiye rastladım. Anlattığım şey, ağırlıklı olarak dini içerikli bir mesaj gibi gözüküyor olsa da, günlük yaşamda, kadın - erkek ilişkilerinin yoğun olarak yaşandığı her ortamda, bu durumu doğrulayan bi dolu örnek yaşanır aslında. Ve kandırarak yedirdiği yasak elma sayesinde Hz. Havva anamızla Hz. Adem babamızı cennetten kovduran şeytanı bile bir kırmızı pabuça kandıran kadının; şeytani zeka ve yaratıcılığından cidden çekinmek ve hatta korkmak lazım.

Günlük yaşamda ayrıntıların efendsi olan kadın; o ayrıntıcılığı sayesinde, birçok erkeği gafil avlayabilir, en zayıf yerinden vurabilir. Erkeğe karşı sahip olduğu silahları ( gözyaşı, çocuk, annelik, cinsellik, bitmek bilmeyen kız çocukluğu, duygusal ve bedensel güçsüzlüğü ) zekice, ustalıkla kullanabilen bir kadın; şeytandan bile tehlikeli olabilir zaman zaman...

Kadın; yufka yürekli bir adama karşı gözyaşlarını, evladına çok düşkün bir erkeğe karşı anneliğini ve çocuklarını, er kişinin her türlüsüne cinsel cazibe ve vazgeçilmezliğini, babacan tavırlı, yaşı biraz ilerlemiş amcalara karşı bitmek bilmeyen kız çocukluğunu, bedensel ve ruhsal gücü zirvelerde gezinen erkeklere karşıysa; kendi güçsüzlüğünü öldürücü bir silah olarak kullanabilir rahatlıkla.

Annesine fazla düşkün olan adamları, anaç kadınlar; asi, isyankar tavırlı köftehorlarıysa, eli sopalı, dili maşalı, Osmanlı kadınları yola getirebilir, adam edebilir ancak! Uyuşuk bir abimizi Tez canlı Fatma ablamız, yerinde duramayan Şakir'i sakin, olgun ve bazen de entelektüel, sofistike kadınlar imana getirir!

Ve ister kabul edin, ister etmeyin; erkekle kadın arasındaki ilişkide, patron; daima kadındır.

Sanılanın aksine, " istediğini elde etmekte" biz erkeklerden çok daha arzulu, çok daha tutkulu, çok daha güçlü ve kararlı olan kadınlar; yeteri kadar sabrettiklerinde, diledikleri erkeği dize getirebilirler ve hatta elegeçirebilirler!

Bazen en masum ve naif hallerini takınarak, bazen de şeytanın kalktığı yere oturarak!

Kadın bu! Hiç başa çıkılır mı!

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..