Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kadınlar, erkekler için yaratılmışlardır

Kadınlar, erkekler için yaratılmışlardır
 

" Kadınlar, erkekler için yaratılmıştır " ne demektir?
Okuyunca sinirlendim ama düşününce de acaba demekten kendimi alamadım. İlk erkek hariç, erkeği bir kadın doğuruyor, emziriyor, besliyor, giydiriyor, koruyor, hastalanınca başında bekliyor, büyütüyor. Büyüyünce bir dediğini iki etmiyor, erkeğin her isteği emir oluyor, erkek eve geç geliyor anne idare ediyor, erkek evi dağıtıyor arkasından anne topluyor, erkek borca giriyor anne ödüyor, erkek acıkıyor anne yemeğini hazırlıyor, erkek susuyor anne suyunu getiriyor, erkek biliyor ki anne her zaman arkasında...

Erkek evlenecek yaşa geliyor, evleniyor bu kez annenin görevlerinin büyük bir kısmını eşi devralıyor. Erkeğin yine yemeği hazırlanıyor, ütüsü yapılıyor, dağıttığı yerler toplanıyor, kadınlık görevleri yerine getiriliyor. Her erkeğin hayatında ona hizmet eden bir kadın mutlaka oluyor ama kadın için aynı şeyler geçerli değil, kadın daha çocuk yaşlarda sorumluluklara tabi tutuluyor, anneye yardım ediyor, erkek kardeşi varsa onlara bakıyor, ya da abisi varsa onlara ya da babaya hizmet etmeyi öğreniyor.

" Kadınlar erkekler için yaratılmıştır " sözüne hala katılmıyorum, bu çok cahilde bir ifade ama erkeklere hizmet etmek görevlerimiz arasında her zaman yer alıyor. Bunun da sebebi onları doğdukları andan itibaren tembelliğe alıştıran annelerimiz, istisnalar vardır mutlaka ama bizim toplumumuzda sayıları çok az malesef...

Çalışan kadınların en büyük şikayetleri " eşim bana ev işlerinde hiç yardımcı olmuyor " olur.Haksız da sayılmayız, işten yorgun argın gelip kendimizi mutfağa atarız, onlarsa yemek hazır olana kadar beklerler, hazır olunca gelip, yerler ve kalkarlar, biz mutfağı toplarız. Hafta sonu ne yapacağımızı şaşırırız evi mi temizlesek, ütü mü yapsak, alışverişe mi gitsek, bunalmışızdır dışarı mı çıksak, uzun zamandır kabul edemediğimiz misafirlerimizi mi kabul etsek, hangisini yaparsak yapalım hepsinin sonunda biz yoruluruz. Misafirliğe bile gitsek, kendimizi ev sahibiyle beraber mutfakta buluruz. Halbuki bir işin ucundan da onlar tutsalar olmaz mı? Olmaz, anneleri onlardan hiç böyle birşey beklememişlerdir, biz neden bekleyelim? Bunu kendi annenize dert yansanız bile " erkek ne anlar kızım o işlerden yapıver , ne olacak " cevabı alırsınız.

Böyle gelmiş, böyle gider diyerek susalım mı, hayır ben bu düzene uymuyorum deyip değiştirmeye çalışalım mı? İnanın değiştirmek, ev işlerinden daha zor... Hepimize Allah kolaylık versin.

Sevgiler,
eMiLeS

 
Toplam blog
: 8
: 855
Kayıt tarihi
: 16.12.09
 
 

30.07.1982 Mersin doğumluyum. Doğduğumdan beri Ankara'da yaşıyorum. İlk, orta ve lise öğrenimimi ..