Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Kadınlar, erkekler

Kadınlar, erkekler
 

Baslik belki fazlasiyla siradan... kadinlar ve erkekler uzerine binlerce, milyonlarca yazi yazilmistir... ya da su anda oldugu gibi yazilmaktadir.

Bazen onlar bizi, cogu zaman biz onlari anlamayiz.

Biz erkekler cok basit dusunuruz.

Herhangi bir olayda genelde bir sonraki step nedir onu biliriz o kadar...gerisi zamani geldikce dusunulecektir iste.

Kadinlar ise bir sonraki stepi degil coktan ucbinyuzdokuzikinci stepi dusunmeye baslamislardir bile.

Kadinlar daha karmasiktir bize gore, belki bunun altinda hormonal dengelerinin inisli cikisli bir seyir almasi da etkilidir. Ya da kadinlarin surekli bir sonraki asamayi degil, cooook sonraki asamalari dusunmeleri de yine kadinlarin fizyolojisinden kaynaklaniyor olabilir.

Her ay yumurtlama donemine hazirlik yapan bir vucudun dusunce sistemine, hayata bakis acisina da bir etkisi olacaktir elbetteki. Dusunsenize yumurtlama donemi ile ilgili turlu endiseler, sikintilar, hazirliklar vardir. Bu her ay devam eder boyle.

Ya bizler?
Biz ne bu ay ne de sonraki icin herhangi bir hazirligin icinde degilizdir... Fizyolojimizde herhangi bir degisiklik yoktur, buna karsilik bir endiseli beklenti ya da hazirlik da olmayacaktir.

O yuzden belki de biz erkekler oyle karmasik degilizdir...belki de o yuzden sonraki stepleri cok fazla hesaplamayiz.

Hatta hep bir cocuguzdur, en agir abi olarak gecinenlerimiz bile cocuktur.
Hep bir oyuncaklarimiz vardir...kimi zaman bu bir arabadir, simdilerde bilgisayar belki, ya da yeni aldigimiz telefon...ama hep bir oyuncagimiz, oyunlarimiz vardir.
Futbol maclarindan tutun, kumara kadar surekli bir oyun heyecani hayatimizin etrafinda doner durur. Hatta nintendo, play station1, 2, 3...1200(!) alanlarimiz, surekli oynayanlarimiz vardir...koca adam olmus olsak da...(yok bunda bir kotuluk yok..oynayalim tabii...Ama hani cocuk gibiyiz ya o bakimdan)

Bizler 20li yaslarda epey bir cocukken, kadinlar daha bir cabuk olgunlasirlar (akil ve sorumluluk sahibi olmak bakimindan)...hatta biz 30lu yaslarimizda 20li yaslarimizda davrandigimiz gibi davranirken...kadinlar yine yaslarina yakin olgunlugu gostermeye baslamislardir.

Acaba yine bu daha cabuk olgunlasma zamanlamasinda, yumurtlama doneminin bir zaman sonra sonsuza dek bitecek olmasi mi etkilidir? Belki de degildir? Ama olabilir de...


Fakat onbinlerce yillik bir olusum hic degismemistir. Kadin ve erkek ne kadar birbirini sevse de, saysa da, erkegin pek bir liberal, ozgurlukcu, yumusak basli, kadinina istedigi ozgurlugu verme prensibi cogu zaman ters teper...kadin tum bu olusumlarin verdigi firsatlari kullanarak, erkegi eline gecirir ve istedigi gibi oynatir. Bazen hakikaten iyi de olur...cunku cocuk gibiyizdir ya...annelik durtusu ile bizlere ceki duzen verilmesi gizliden gizliye hosumuza da gider. Fakat bazen tehlikeli hatta zararli da olmaktadir. Kisi dis dunyadan soyutlanabilir, bir sekilde bu yonetilme durumu erkekte bagimlilik ta yaratir ki bu kimi zaman kisiligin siliklesmesine kadar gider.

Bu bakimdan belki de iliskilerde tatli sert olmakta yarar vardir, gerektigi yerde "hayir" demesini bilmek iliskilerin devamliligi ve saglikliligi acisindan onemlidir.

 
Toplam blog
: 237
: 1302
Kayıt tarihi
: 06.08.07
 
 

Biyolojinin son yıllarda, özellikle son 10 yılda içeriğinin yoğun bir şekilde moleküler düzeye inmes..