Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

10 Şubat '09

 
Kategori
Sağlık
 

Kadınlarda "Adet Öncesi" Sıkıntısı Adettendir

Kadınlarda "Adet Öncesi" Sıkıntısı Adettendir
 


İkinci Dünya Savaşından sonra, ABD'de Holloway hapishanesinde yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, kadın suçlarının yüzde 93'ü, adet öncesi dönemde işlenmiş... Başka araştırmalarda da, evde meydana gelen kazaların yarıdan fazlasının yine aynı döneme rastladığı sonucuna varılmış... Ayrıca, aynı şeyin kadınlar tarafından yapılan trafik kazaları için de geçerli olduğu saptanmış.


Kadınların hemen hemen yüzde 75'inde adetten 3-4 gün evvel başlayan, bir sıkıntı ve gerginlik olayı bu "adet öncesi sendromu"... Kendini gösterme şekli başağrısı, yorgunluk, sinirlilik, gerginlik, bunalma ve eklem ağrıları.


Kadınlarda adetten 3-4 gün evvel başlayan başağrısı ve sinirlilik, erkeklere oldukça yabancı ve rahatsız edici gelen bir durumdur. Böyle dönemlerde, erkeğin eşine karşı anlayışlı olması ve haklı olduğu yerde dahi haksızlığı kabullenip susmayı tercih etmesi gerekir.


Bazı kadınların cinsel istekleri, adet öncesi dönemde artış gösterir. Lâkin bu genel bir kural değildir. Kimilerinde cinsel arzu adetten hemen sonra arttığı gibi, kimileri de en yoğun cinsel duyguları adet sırasında yaşamaktadırlar. Kadınların cinsel istekliliğinin bu tür bir devresel özelliği olduğu doğru olmakla beraber, bu hem kadından kadına, hem de her kadın için aydan aya farklılık gösterebilir.


Adet öncesi dönemin fizyolojik olarak en belirgin özelliklerinden biri de, kadın vücudunun aşırı su tutması ve vücudun bazı yerlerinin şişmesidir. Bu dönemde vücutta tutulan fazla suyun miktarı 2-3 kiloya kadar çıkabilmektedir.


Vücutta su birikmesine, progesteron hormonu sebep olmaktadır. Biriken bu ödem ya bütün vücuda yayılmakta ve pek farkedilmemektedir, ya da belirli organ ve bölgelerde yoğunlaşmakta, yüzde, ayak bileklerinde, göğüslerde veya karında şişkinlikle kendini belli etmektedir.


İlginç bir durum da, adet öncesi dönemi sıkıntılı yaşayan kadınların, asıl kanama ve akıntı sırasında çok az ya da hiç sancı çekmemeleri, buna karşılık sıkıntısız bir ön-dönem geçiren kişilerinse genellikle akıntılarının ağrılı ve sancılı olmasıdır.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..