- Kategori
- Özel Lezzet Durakları
Kahvaltılık lezzetli sos
Malzemeler
beyaz peynir 200 gr.
yağsız taze kutu peynir 100 gr.
kurutulmuş domates 125 gr.
ceviz içi 100 gr.
sarmısak 2 baş
2tatlı kaşığıı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
kremşanti 4 yemek kaşığı az Tuz
Hazırlanışı;
2 baş sarmısağı diş diş ayırıp soymadan, uç kısımlarını 1 cm. kalınlığında kesin. Kestiğiniz yüzeylere zeytinyağı damlatın. Sarmısak dişlerini kesilmiş uçları yukarı gelecek şekilde alüminyum folyoya dizip sarın. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. Folyadan çıkartıp ılımaya bırakın ve yumuşamış içleri sıkıp çıkartın. Domatesleri ince ince kıyın. Cevizleri hafif ateşte pembeleştirin. Soğuyunca derin dondurucu torbasına koyun, merdane yardımı ile üzerinden geçerek ufalayın. Beyaz peyniri ufalayın, taze kutu peyniri, sarmısak ve 4 yemek kaşığı kremşantiyi katın. Mikserde düzgün bir karışım oluncaya kadar karıştırın. Ceviz, domates ve kekik ilave edip yedirin. Ekmek üzerine sürüp servis yapın.
afiyet olsun saklamak için cam kavanoz tercih edilmeli.
not;pastırma aratmaz.