Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '09

 
Kategori
Anılar
 

Kalite yolculuğu...

Kalite yolculuğu...
 

Blog yazarlığım uzun bir zamandır sekteye uğramış durumda. Bunda iş yoğunluğunun çok etkisi var. Ancak özellikle kurum olarak çıktığımız Kalite yolculuğunda Türkiye finaline kaldıktan sonra biraz daha fazla çaba sarf etmemiz gerekiyordu. Aslında bu süreç bize pek yabancı değil çünkü biz daha iki kez teşvik ödülü ile ödüllendirilmiş bir kurumuz.

Bu sefer biraz daha iddialı hazırlandık. Eksiklerimizi gidermeye çalıştık. Saha ziyaretiyle biraz terledik. Sonuca çok yaklaştığımızı aldığımız “derece” haberiyle heyecanımız biraz daha arttı.

Bu neyin yolculuğu biraz detaylı anlatmam gerek aslında. Toplam Kalite Yönetimi kavramı birçok kişiye tanıdık gelecektir. Bu kavram işini hakkıyla yapmanın bilimsel adı. İşine önem verme, bunu ekip bilinciyle yapma, hizmet verdiğin insana değer verme ve her şeyden öte bunu farkında olarak yapma.

Benim çalıştığım Rize Rehberlik ve Araştırma Merkezi bu konuda gayretli olan bir kurum. Bunda müdürümüz Recep ÖZER’ in katkısı oldukça yüksektir. Bu işin ilmini çok iyi bilmesi ve iyi bir lider olması ile bu süreçte bizi ileriye taşıdı.

Netice itibari ile 17 Haziran’ da Ankara Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen ödül töreninde Milli Eğitim Bakanlığı’nın yüksek bürokratları, Milletvekilleri ve Valilerin katılımı ile düzenlendi. Kurum olarak Türkiye İkincisi olduk. Bizim için önemli bir tecrübe oldu. Kalite beratımızı ve ödüllerimizi alıp Rize’ ye geri döndük.

TKY yolculuğumuz devam ediyor. Çünkü insana değer veriyoruz…

 
Toplam blog
: 59
: 2088
Kayıt tarihi
: 07.11.07
 
 

Psikolojik Danışmanım, 3 tane dünya tatlısı çocuğum var. Beşiktaşlıyım... Psikolojiye doğuştan bi..