Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '18

 
Kategori
İnançlar
 

Kalpler Yalnızca Allah'ı Anmakla Huzur Bulur...

RAD SÜRESİ 28. AYET... "KALPLER YALNIZCA ALLAH'I ANMAKLA HUZUR BULUR.."

Dünyanın her coğrafyasında dinler, değişik durumlara indirgenmiş durumda.. dini istediği gibi şekillendirerek yüzyıllardır toplumları yönlendiriyorlar.. Dinin geliş amacı çok başka iken, birilerinin elinde siyasi güce dönüşüyor..

Felsefe,sosyoloji,toplumsal yaşam ve daha çok bir konuda nasıl bir hayatta yaşamamız gerektiği bildirilmişken,dini oruçluyken banyo yapsam orucum bozulur mu seviyesine getiren birileri var..Çünkü yaşanan dünyada birilerinin düzeninin devam etmesi için,insanların onların yönlendirdiği şekilde dini yaşamaları gerekiyor..

Sosyal adalete dair birsürü sıkıntımız var tabiki..Ama ben burada bu mucizevi ayetin anlamına değinmek istiyorum..

İnsanoğlunun gücü yetmiyor yeryüzünün düzeninde yaşamaya..Gün geçtikçe daha zorlaşıyor hayat..Şehirleşme,kapitalizmin köleleştirdiği hayatlar..Dostlukların yokolması,hikayesiz hayatlar..Psikaytristler yeterli olmuyor..verdiği ilaçlar sorunu çözmüyor sadece hormon pompalayıp mutluluğu sağlamaya çalışıyorlar..birşeyler yapmaya çalışırken çok şeyi götürüyorlar..Allah tam da burada bildiriyor..Kalpler yalnızca Allah'ı anmakla huzur bulur..ne yaparsanız yapın,zengin olun fakir olun güzel olun çirkin olun başka çıkar noktanız yok diyor..insanın fıtratında sığınmak var, bu kadar acı dolu bir dünyada sığınmadan tevekkül etmeden bunların üstesinden gelebilirmiyiz? Acısız hayat yok..Dertsiz insan yok..Ama ALLAH'ın planı doğrultusunda ilerleyen bir düzen olduğuna,kaderin şekillenmesinin bambaşka kaderlere götürdüğünü görmek lazım..Tam da burda şair diyor ki " kaderin üstünde bir kader vardır.."

Dünyanın en mutsuz insanı olduğumuzu düşündüğümüz anlar vardır..dünyadaki bütün acıların bize nasip olduğunu düşündüğümüz anlar..ALLAH'tan geldiğine inanmadan katlanılabilir mi bu kadar şeye? peki o günleri gülümseyerek yad ettiğimiz günler gelmeyecek mi? yeni dertler eskisini unutturmayacak mı? ya da mutluluk bazen yeterli olmayacak..hedefler bittikçe hayat anlamsızlaşacak..kıymet bilemeyeceğiz..burada da şükür dolayısıyla ALLAH'I anmak devreye giriyor..tevekkül ve şükür..sıkıntılarda tevekkül güzel günlerde şükür vasıtasıyla ALLAH'I anmak..sonuç olarak KALPLER YALNIZCA ALLAH'I ANMAKLA HUZUR BULUR..

 
Toplam blog
: 2
: 101
Kayıt tarihi
: 27.04.18
 
 

İnşaat mühendisi.. ..

 
 
 
 
Toplam blog
: 2
: 101
Kayıt tarihi
: 27.04.18
 
 

İnşaat mühendisi.. ..