Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kampanyalar

Kampanyalar
 

Nuri İyem'e saygıyla alıntı.


Toplumsal olarak yaşadığımız olaylar karşısında  sorgulama yeteneğimizin yavaş, vijdan mekanizmamızın çok hızlı çalıştığını görüyorum ve çok üzülüyorum.

Soma maden faicasında da daha önce depremlerde v.s olduğu gibi gerçekte neye ihtiyaçları olduğunu dahi öğrenme gereği duymadan yardımkampanyaları başladı. Halbuki orada deprem olmadı, sel olmadı,evleri yanmadıvarını yoğunu  kaybettiren,en değerli varlıkları  “CAN“ları yandı.Yani paraya değil yürekten yanlarında hissedebilecekleriönce devlet sonra milletlerine, bir an önce yeraltındaki “CAN”larını yeryüzüne çıkarabilecek güce ihtiyaçları vardı.

Tabi ki maddi olarak da herkes elinden geleni yapacak, gereken yerde tabi ki komşusu açken kimse tok yatmayacak yatağına, yani arzumuz bu. Lakin böyle zamanlarda nereye gideceğini, gerçekten ihtiyacı olan avuca ulaşıp ulaşmayacağını dahi bilmediği miktarları verilen adreslere teslim edebilen büyük paraları gözünü kırpmadan ödeyen çoğu insanımız ne yazık ki çok yakınında çocuğuna defter kalem alamayan aileleri,  hastanede yatan hastasını ziyarete dahi gidebilecek yol parası bulamayan çaresiz insanları kolayca görmezden gelebiliyor. Bu durumları sıklıkla yaşıyoruz biz toplum olarak, SMS kampanyaları, bağış kampanyaları, ilik-kankampanyaları gibi o sırada koşup herkes yapabileceğini yapıyor ardından ben böyle bir şey yapmıştım. Sonuç ne oldu? Demiyoruz. "Afet zenginleri" diye bir tanım girdi sözlüğümüze,

Aynı şekilde emek verenleri de acil bir şekilde ya aklıyor ya da hemen karalıyoruz. Bir dakika durup düşünelim ne olur. Yapılan iş doğru mudur? Yanlış mı? Atılan adım doğru mudur? Yoksa yanlış mı? Bilelim anlayalım ona göre  övmek mi? Gerekiyor yermek mi? Bilelim ki; Haklı olduğumuz yolda hep beraber yürüyebilelim.

Bu yazının doğru anlaşılabileceği ümidiyle toplumsal hareketleri çok önemsediğimi, “bir elin nesi iki elin sesi”nin daha güçlü olacağına yürekten inandığımı sadece hiçbirşey için acele karar vermenin doğru olmayacağını, sorgulama ve araştırmanın bu gibi sorumlulukları üstlenenlerinde isteği olması gerektiğini, hesap verebilmenin en değerli erdem olduğunun bilinmesi gerektiğini düşünmekte olduğumu haddim olmadan söylemek istedim.Yolu düşüp gözü takılan herkese saygılarımla 

 
Toplam blog
: 209
: 350
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Kurşun kalemden gelen ağaç kokusunun kağıtla buluşma büyüsüyle yoluna devam eden, Lise mezunu, ha..