Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '13

 
Kategori
TV Programları
 

Kanal D’nin gün değişiklikleri seyircinin dengesini şaşırttı

Kanal D’nin gün değişiklikleri seyircinin dengesini şaşırttı
 

Kanal D Dizileri


Çok fazla mesaj alıyoruz…

O kadar çok mesaj alıyoruz ki biz bile şaşırıyoruz…

Mesajlara şöyle bir göz gezdirdim de… Neredeyse %99'u şikayet mesajları. Hele ki bu son günlerde aldığımız şikayetlerin hepsi tek bir kanalı gösteriyor.

Geçmiş yılların zirveden düşmeyen kanalı Kanal D.

Kanal D, bu sezon bir bocalama içinde. TNS reyting sistemine ayak uydurmak için normalde hiç yapmadığı yollar deniyor ve bu da buna alışkın olmayan izleyiciyi şaşkına çeviriyor.

Öncelikle şunu belirtmek lazım. Kanal D‘nin takdir edilmesi gereken önemli bir başarısı var. Bunu sizlerin anlayabileceği şu anki mevcut dizi yayın akışında gösterelim.

Pazartesi  : Kayıp Şehir (İç yapım), Umutsuz Ev Kadınları (Med Yapım)
Salı : Öyle Bir Geçer Zaman ki (İç yapım)
Çarşamba: Kuzey Güney (Ay Yapım), Kanıt (ANS)
Perşembe:  İntikam (İç Yapım)
Cuma: Arka Sokaklar (Erler Film), Yalan Dünya (İç Yapım)

Yukarıda gördüğünüz tabloyu incelediğinizde Kanal D‘nin yayınladığı 8 dizinin 4 tanesini kendi iç yapım firması ile çektiğini görüyoruz. Bu dört dizi de yüksek reyting almayı başaran önemli diziler. Yani Kanal D, dizi işini iyi biliyor.

Ama haftanın en azından 5 günü dizi yayınlayacağı için mutlak suretle dış yapımlara da ağırlık vermek zorunda.  O yüzden kendisine pahalı de gelse bu dizileri yaptırmayı sürdürüyor.

Kayıp Şehir ve Yalan Dünya Gün Değiştirdi

Kayıp Şehir ve Yalan Dünya Gün Değiştirdi

Dikkat ederseniz bu aralar şikayetler Kanal D‘nin kendi çektiği 2 dizisi üzerine odaklanmış durumda. Yalan Dünya ve Kayıp Şehir. Tüm mesaj atan izleyiciler bu dizileri eski günlerinde izlemek istiyorlar. Ama gelin görün ki yeni ve kanalın iddialı bulduğu bir yeni dizi piyasaya çıkınca  4 eski dizisi bu durumdan etkileniyor. Bir anda diziler Evliya Çelebi gibi oradan oraya yol almaya başlıyorlar. Bu aslında Kanal D için çok radikal bir hareket. Ama bana göre tehlike bunu sürekli olarak yinelemsi.

Şöyle bir durum değerlendirmesi yapalım. Arka Sokalar pazartesi günü Karadayı ve O Ses Türkiye karşısında kan kaybediyordu. Yalan Dünya dizisi bu sezon Ab’de 1 ve 2 lerde gidip geliyordu. Bundan olsa gerek bu iki dizinin günleri değişti. Arka Sokalar Total birinciliğini kaptı ama Yalan Dünya daha kötü bir konuma düştü.

Kayıp Şehir dizisi ise haklı olan gerçek başarısının keyfini hiç bir zaman yaşayamadı. Bakın neler yaşadı bu bahtsız dizi…

Kayıp Şehir 13. Bölüm İzle 07
Sezon başında Yalan Dünya henüz başlamadığı için Kayıp Şehir dizisi Cuma günü saat 20.00'de yayına sokuldu. İzleyicinin dikkatini tam çekmişken, Yalan Dünya‘nın başlaması ile birlikte 2. kuşağa atıldı. Sonra dizide ki potansiyel fark edildi ve perşembe günü  saat 20.00'ye alındı. Ama burada fazla kalmayacağı açıktı. Çünkü Kanal D,bağıra çağıra Beren Saat‘in yeni dizisinin kendi gününde yani perşembe günleri yayınlanacağını duyurdu. İntikam başladı ve Kayıp Şehir pazartesi gününe alındı. 16 bölümde reyting alarak haftanın cezalısı gibi oradan oraya dolanmak zorunda kalan bu emanet dizinin varlığını sürdürmesi bile büyük bir başarıdır….

Şimdi pazartesi günü O Ses Türkiye ve Karadayı karşısında varlığını sürdürebilirse aynen yoluna devam edebilir. Aksi halde 4. defa gün değişikliğine gidilirse dizi ne kadar izlenecek nitelikte bir dizi olsa bile seyirci bu diziyi terk etmeye başlar.

Aynı durum Yalan Dünya içinde geçerli. Bir sezonda 3. kez günü değişen dizi 4. gün değişikliğinde acı sona yaklaşacaktır.

Sonuç olarak dizi izleyicileri bu Sezon Kanal D’den hiç  memnun değil… Bence Kanal yöneticileri izleyicilerin sesine kulak arkası etmeden bunlara odaklanmalılar. Yazdıklarında fazlasıyla haklı olduklarına gösteren önemli işaretler var. Yöneticiler bu işraetleri takip etse işleri kolaylaşacaktır.

Volkan Türkcan

https://twitter.com/yerlidizi

 
Toplam blog
: 57
: 3584
Kayıt tarihi
: 07.01.12
 
 

Ege Üniversitesi Bilgisayar Programcılığından mezun oldum. Bilgisayar ve İletişim sektöründe çalı..