Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '12

 
Kategori
Mizah
Okunma Sayısı
299
 

Kaplama presinde kaşarlı tost tarifi (4 kişilik)

Kaplama presinde kaşarlı tost tarifi (4 kişilik)
 

Malzeme ve gereçler :
 
2 ekmek
150 gr. dilimlenmiş kaşar
1 kaşık margarin
1 tutam istübü
1 çay bardağı sentetik tiner
21 mm'lik 4 adet sunta parçası
1 ıspatula
4 arkadaş
 
TARİF :
 
Ön hazırlık :
 
1) Kaplama işimiz var diye atölye şefinden izin alınır, prese inilir.
2) Pres ısıtmaya alınır, etrafı herhangi bir baskında görsel olarak pres yapılıyormuş gibi organize edilir.
3) Ekmekler yarım olarak kesilir, ortadan ikiye ayrılır.
4) Dilimlenmiş kaşarlar itina ile ekmeğin arasına dizilir.
5) Sentetik tiner, istübüye dökülerek tost yapılacak bölge temizlenir. (Hijyen için şart)
6) Sunta parçaları, simetrik olarak presin kenarlarından yaklaşık 10-15 cm iç tarafına özenle yerleştirilir.
7) Pres ısındığında, ekmeğin altı ve üzeri margarinle sıvanır.
 
Uygulama :
 
8) 1. arkadaş kapıya yerleştirilir.
9) 2.arkadaş, merdivenin 3-4 metre çaprazında, aynı zamanda atölye şefinin odasını görecek şekilde yerini alır. (Bahçeden ve atölyeden gelecek tehlikeler için şart)
10) 3. arkadaş atölyedeki öğretmenleri ve şefi 10 dakika oyalamak ve kontrol altında tutmak için, boktan bir konu ile ilgili soru sormaya atölye şefinin odasına gönderilir.
11) 3. arkadaşın manyeli ile opersyona start verilir ve hazırlanmış tost parçaları prese yerleştirilip pres işlemi başlar.
12) Tostlar hazır hale geldiğinde 4. arkadaşın işareti ile 1 numara, şefin odasındaki 3 numaraya kaplama parçasının sırasının kendine geldiği ve temrininin başında durması için haber verilir.
13) 1 ve 3 numaralı arkadaşlar prese doğru ilerlerken, 2 numara son kontrolleri yaparak ekibe katılır.
14) Presten çıkan sıcacık tostlar, afiyetle yenir.
 
Son aşama :
 
15) Suç delilleri mideye indirildikten sonra, sıcaktan prese bulaşan akmış kaşarlar ıspatula ile kazınarak temizlenir.
16) Yağ kokusunu ortadan kaldırmak için o bölgeye temizlikte kullanılan tinerli istübü tekrar gezdirilir.
17) Camlar açılarak ortam havalandırıldıktan sonra, olay yeri terk edilir. 
 
Not : 1) 3 numaralı elemanı ağzı laf yapan ve hocalarla arası iyi olan elemandan seçmek operasyon açısından daha sağlıklı oluyor.
2) Sucuklu karışık denemeyin, sucuklar çiğ kalıyor kokudan dolayı yakalanma riski artıyor :))))
 
1982 - 83 AĞAÇ İŞLERİ UYGULAMALI ÖĞLEN YEMEĞİ NOTLARINDAN
 
3 - G 2484 İhsan Esat ERULUTEKİN

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

İhsan bey kardeşim, şimdilerde güzel tost yapıyor olmalısınız. Sıcak pres yapabildiğinizi sanmam...!Gene de mizah uslubunuz öyle güzeldi ki. Gülmemek elde değil. Daha başka anılarınızı da okumaktan memnun olacağız. Sevgiler, Bülent Selen

Bülent Selen 
 01.05.2012 22:53
 

Böyle ilginç bir mizah yazınızdan, meslek kökeninizin teknik kulvarda yetişmiş biri gibi geldi bana. Bilmem yanılıyormuyum? Selamlar.

Şahin ÖZŞAHİN 
 01.05.2012 22:48
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 8
Toplam yorum
: 10
Toplam mesaj
: 2
Ort. okunma sayısı
: 552
Kayıt tarihi
: 16.02.11
 
 

Ayşegül ERULUTEKİN'in eşi. Eren ve Engin ERULUTEKİN'in babası. GHSİM İstanbul Hentbol İl Tems..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster