Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '08

 
Kategori
Dünya
 

Kara kafalı/ Lady Bitch Ray

Kara kafalı/ Lady Bitch Ray
 

O son yaptıklarıyla artık Almanya’nın yeni Türklerinden, tanınmamışlığıyla Türkiye’nin eski Almancılarından.

Almanca, Latince, Türkçe, Fransızca ve İngilizce dillerini konuşabiliyor. Getto argosu, onun yeni lisanı.

Rap sanatçısı, oyuncu, eski radyo moderatörü.

Almanya’da Lady Bitch Ray olarak tanınıyor.

Röportajı Hürriyet gazetesinden Safa Kaplan yapmış. "Avrupalıyım, kozmopolitim, sanatçıyım" bu onun sözleri. Bir Türk. O, Türk olduğunu özellikle vurgulayan bir Türk. Bazılarınca Türk kalıbına uymasa da o bir Türk.

Adı Reyhan Şahin.

Anadolu halkının Batı ile ilk temasları sırasında çalışmak üzere Almanya’ya gönderilen ve Ankara’nın, sorunlarıyla değil ama getirecekleri dövizlerle ilgilendiği ilk dalgadan fışkıran biri Şahin.

Dolayısıyla artık Almanlardan çok normal olarak içinden çıktığı toplulukla uğraşan biri.

Türk müsün Alman mısın türünden sorulara sırıtarak “ben bir kara kafalıyım” şeklinden cevap veriyor.

Tanındığı adıyla Lady Bitch Ray Alman pasaportu taşıdığına zerre kadar önem vermediğini belirtiyor. Ama bunu Türk olduğuna bayıldığı için yapmadığını da kaydediyor. Kendisini bütün Alman ve Türklerden daha modern ve daha atılgan hissediyor. İki halkın da kendilerine özgü bir dar görüşlülükleri olduğunu fark ettiği günden beri iki tarafın da sadece olumlu yönlerini almaya karar verdiğini belirtiyor.


Şahin Almanlardan demokrasi ve özgürlük duygusunu geliştirmeyi, düşünce özgürlüğü ve insanın bireyselliği için mücadele etmeyi öğrendiğini söylüyor. Almanların kara kafalar olarak nitelediği Türklerden ise cesaretli olmayı, haksızlıklar karşısında susmamayı öğrendiğini kaydediyor.

Vajina şeklindeki yüzüklerini ve penis gücü kolyelerini Antalyalı bir kuyumcuya yaptırdığını bahse konu röportajında belirten Reyhan Şahin, yüzük modelini çizmesine rağmen kuyumcunun yüzüğü yapabilmesi için vajinasını görmek istediğini ifade etmiştir.

“Karınınkine ya da anneninkine” bak şeklinde bir söz söylediğinde ise adamın “o zaman yüzükteki vajina pek de genç görünmeyecek!” şeklinde bir cevap verdiğini kaydederek, bunun ’Kara kafalar’ın tutucu olmadığını gösterdiğini söylemektedir.

Tabii bu sözünden Şahin’e, bu davranışın ülkemize özgü açıkgöz geçinmeye çalışan bir “köylülük davranış türü” olduğunu kimsenin anlatmadığı anlaşılmaktadır.

Bu röportajdan ayrıca, ilk nesilden yetişen son nesil vatandaşlarımızın, Almanları kullanarak Türkiye’ye seslenecek bir yolu buldukları da anlaşılmaktadır. Bunu kimi sporla, kimi sinema ile kimi de sanatın diğer yollarını kullanarak yapmaya başlamışlardır.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/dunya/10114294.asp?gid=229&sz=14479
Resim: hürriyet

 
Toplam blog
: 340
: 1591
Kayıt tarihi
: 10.03.08
 
 

Basınla ilgili bir kuruluşda çalışmaktayım. Uzun yıllar basınla ilgili konularda danışmanlık yapt..