Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '08

 
Kategori
Spor
 

Karakterli oyuna devam

Karakterli oyuna devam
 

www.radyospor.com


Fenerbahçe takımı son iki sezondur Avrupa kupalarında ve derbi maçlarda ortaya koyduğu ‘karakterli oyun’u sahaya yansıtırsa Chelsea maçından galip ayrılır. Chelsea takımı son derce üst düzey bir takım olmasına rağmen Kadıköy’de Fenerbahçe’yi zorlayacak bir oyun ortaya koyamaz çünkü yeterince tempo yapamıyorlar. Rakip sahalarda oyunu yenilmemek üzerine kuruyorlar.

Son Beşiktaş maçında da görüldü ki; Fenerbahçe artık oyunu rakibine göre oynamıyor. İstediği zaman tempo yapıyor istediği zaman rolantiye alıyor oyunu. Yani artık oyunu yönetiyor Fenerbahçe. Ve rakibin kim olduğunun önemi yok Zico için, çünkü o ‘karakterli oyun’unu oynamaya çalışıyor.

Zico işi Kadıköy’de bitirir

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi maçlarında sergilediği üstün performansla birlikte Kadıköy’ü rakipleri için korku tüneline çevirdi. Zico’nun kazanma isteği oyuncuları üzerinde etkisini göstermeye başladığından bu yana (kendi deyimiyle karakterli oyun) rakip ayırmadan kendi mantalitesini sahaya yansıtmayı başardı.

Chelsea maçında da rakibe göre oyun kuracağını düşünmüyorum Zico’nun. Beşiktaş maçında oyunun ilk ve son bölümlerinde ortaya koyduğu yüksek tempoyu Chelsea maçının tamamında sahaya yansıtmaya çalışacaktır Fenerbahçe. Zico’nun amacı her zaman kazanmak, fakat bunu hırsa dönüştürp ofans yapacağım derken takım savunmasını unutmuyor. Akıllıca hücum ediyor ve op ayağındayken yüksek pas yüzdesi ile rakibini yoruyor, gardını düşürüyor Zico’nun öğrencileri.

Chelsea yüksek tempoya dayanamaz

Oyun içerisinde son derece disiplinli ve kontrollü olan Chelsea savunması bile yüksek tempoya dayanamaz. Fenerbahçe gol bulacaktır, önemli olan yemeden atmak. Ve Zico son Beşiktaş maçında bunun üzerinde çalışmışa benziyor. Beşiktaş’ın golü bir futbol mucizesi gibiydi, her zaman olmayacak bir gol. Buna karşılık Fenerbahçe ilk onbeş dakikada Beşiktaş kalesinde 4 net pozisyon buldu. Zico, Chelsea karşısında oyunun ilk yarısında tempoyu iyice yüksek tutacak ve rakibin üzerine gelmesine izin vermeyecektir.

Chelsea, son M’boro maçında görüldüğü gibi 90 dakika tempolu oynayamıyor. Oyunun tamamında tempo yapamıyorlar. Fenerbahçe ise son Sevilla maçlarında gösterdiği performansın yüzde 60’ını saha aktarırsa kazanır.

Önder'e güven duyulmalı

Chelsea takımı Sevilla gibi hızlı oynayan rakibi ısıran bir takım değil, üstelik yeni teknik adamla sorunlar yaşadıkları ortada. Fenerbahçe’nin en büyük artılarından biri olan Artur Zico’nun takımını her ortamda sahilenmesi, oyunculara olan güven duygusu takımın her geçen gün performansının ykselmesini sağladı. Bir zamanlar Chelsea’nın başında olan Jose Mourinho’nun zamanındaki gibi agresif futbol oynayamıyorlar. Fenerbahçe ise başarıya aç bir takım ve her geçen gün oyun anlayışı gelişiyor. Takım olarak hücum ediyor takım olarak savunma yapıyorlar. Artık takımın yıldızı Alex bile savunmaya yardım ediyor. Takımın kanatları her takımın korkulu rüyası olmaya başladı. Chelsea maçında Gökhan Gönül’ün oynamayacak olması çok sorun yaratmayacaktır, yedeği durumundaki Önder Turacı son derece tecrübeli ve kaliteli bir sağ bek. Dinlenmiş ve formda bir Devid sağ kanatta Önder'in önünde olacak, Grant Devid'e rağmen saldıramaz sağ kanattan.

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..