Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '08

 
Kategori
Spor
 

Tribün duvarlarına yaslanan korner bayrakları

Tribün duvarlarına yaslanan korner bayrakları
 

Lise yıllarınızda çoğunuz çekmişsinizdir kopya, tıpkı bu satırların sahibi gibi. Özellikle matematiğin lokomotifliğini üstlendiği sayısal derslerde çekerdim kopyayı ben.

Bu sefer kopyayı Fenerbahçe’miz çekiyor geride bıraktığımız sezondan.

O zaman da 58’e 60 öndeyken gitmiştik Dolmabahçe’ye. Liderlik koltuğundaydık. Kazanıp farkı açmıştık.

Gelin görün ki yine aynı Oscarlı filmimiz vizyonda. Rakip 58, biz 60 puandayız misafirlik öncesi. Ve tabi ki yine lideriz.

“Dünden sonra, yarından önce” nakaratını; “Kasımpaşa’dan sonra, Chelsea’den önce” olarak değiştirsem ve böyle tanıma döksem Beşiktaş maçımızı, saygısızlık sayarlar mı acep şarkıya?

Hafta içi hain saldırı sonrası hayatlarını yitiren Bafraspor mensupları için bir dakikalık saygı duruşuyla başlıyor maç.

İlk dakikalardan itibaren hızımıza ayak uyduramayan rakibin sol tarafına, kısmi felç geliyor. Zaten golü de bu felçli tarafından yiyor rakip. Bu gol, lig tarihimizde rakibe atılan 100’üncü gol olarak geçiyor tarihin yeni koparılan körpe sayfalarına. Kaptan Alex’e nasip oluyor bu özel golü atmak.

Korner bayraklarının, tribün duvarlarına yaslanıp sigara içtikleri bu stat’ta inanın çok zor köşe atışı kullanmak. Kazandığımız her korner, Çin işkencesine dönüşüyor. Alex’in midesine isabet eden su şişeleri, bizim midemizi deliyor. Kafasına denk gelen madeni paralar, bizim kafamızı kırıyor.

Üç pasla ve bir anlık savunma hatamızdan beraberlik golünü bulan rakibin, mutluluğu ve umudu yalnızca 6 dakika sürüyor. Asistleriyle Semih’e hayat veren Alex, bu sefer Semih’in asistliğinde meşin yuvarlağı rakip kaleye yolluyor, üstelik rakibin kalecisiyle birlikte.

Bu gol rakibin şampiyonluk rüyasını boğazın kara deryasına gömüyor. Biz her zaman olduğu gibi kara deryada fenerimizi yakıp evimize dönüyoruz.

Del Bousque bir zamanlar rakibi çalıştırdığında; “Yeniköy kasabı”na benzetilmişti dönemin ismi lazım olmayan yöneticisinin eşi tarafından. Merak ediyorum, acaba kendi tribünlerince bile ıslıklanan Baki Mercimek’i hangi köyün kasabına benzettiklerini? Yaptığı her müdahale de yürekler ağızdan fırlıyor sanki. Ve bu ligde, Baki’ye kırmızı kart gösterme yasağı var anlaşılan.

 
Toplam blog
: 130
: 740
Kayıt tarihi
: 05.12.07
 
 

İlk önce şunu belirteyim; yürüme engelliyim fakat hayata pamuk ipliği ile değil, LACİVERT YÜREĞİM..