Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '13

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Karar Haftası..

Karar Haftası..
 

BIST100


FED’in tahvil alımlarını azaltacağı endişeleriyle geçen hafta satıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul (BIST) Çarşamba günü artan satış bakısıyla önemli desteklerini kırdı ve 70.000 seviyesinin altında kapanış yaptı. Perşembe günü satışların devam ettiği BİST 100 endeksi yüzde 2 gerilerken, Cuma gününe hafif alıcılı başladı ancak kur ve tahvil faizlerindeki yükselişle birlikte artan satış baskısıyla 67,297 seviyelerine kadar geriledi. İkinci seans gelen zayıf ABD verileri sonrası gelen bir miktar alım ile kayıplarının bir kısmını telafi eden endeks haftayı yüzde 0.54 kayıpla 67,932 puandan tamamladı. Haftalık bazda kayıp ise yüzde 8,5 oldu.

TEKNİK GÖRÜNÜM
Satış baskısının etkili olduğu geçen hafta 70.100 seviyesindeki desteğini aşağı yönde kıran ve düşüş yönünde kısa vadeli trendine devam eden endeks, Cuma günü hem Bollinger Band’ın dışına çıkması hemde son bir yılın dibine yakın kapanış gerçekleştirmesi, 66 bin seviyesini aktif destek halinde tutmaktadır.

66 bin seviyesi hem grafikte mavi çizgi ile gösterilen uzun vadeli trend desteği olması, hem yüzde 62’lik geri alım seviyesinin olması, hemde 500 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu seviye olması açısından önemlidir.

TEKNİK GÖSTERGELER
Her ne kadar kısa vadeli teknik göstergelerin karışık seyri endeksin zayıf görünümünün devam edeceğine işaret etse de, 66.000’de bulunan önemli destek olası tepki alımları için zemin hazırlayabilir. Keza CCI Cuma günü dipten gelen tepki alımları sonrası yukarı tepki verirken, Stokastik aşırı satım bölgesinde endeksle uyumsuz bir seyir izlemektedir. William’s R’ın ise aşırı satım bölgedeki kısa vadeli dip seviyelerini test etmesi endekste oluşacak olası tepki hareketini desteklemektedir. Diğer taraftan geçen haftaki satış baskısı ile sert bir düşüş yaşayan Momentum’un dik bir eğimle düşüşüne devam etmesi bir risk unsuru olmaya devam etmektedir. Orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve Trix de düşük bir eğimle de olsa gerilemesini sürdürmektedir.

Toparlayacak olursak;
Geçen haftaki düşüş eğilimi sonrasında bu hafta trendin biraz yavaşlaması ve yukarıda bahsettiğim 66 bin seviyesinin üzerinde bir taban arayışı içinde girmesi yüzde elli olasılıkla olumlu bir senaryo olarak karşımıza çıkmaktadır. Olası bu seviyenin altında yaşianacak iki kapanışta ise ise uzun vadeli trendin kırıldığı kabul edilir ve endeksin yataydan gelen uzun vadeli destekleri 65,000 – 62,500 seviyelerinden söz edilebilir.

Bu hafta yaşanacak gelişmelerin kısa vadeli yön tayini açısından belirleyici olacağını düşünmekle birlikte agresif profildeki yatırımcıların 66 bin seviyesindeki trend desteğine yaklaştıkça aşırı düşmüş hisselerden tepkiye yönelik kısa vadeli pozisyon açabileceklerini düşünüyorum.

Bu görüşe bağlı olarak yaşanacak tepki hareketlerinde haftalık bazda 70 bin direnci ile üzerinde grafikte sarı kesik çizgi ile gösterilen 73 bin seviyeleri takip edilebilir.

Olası 66 bin desteğinin kısılması durumunda ise riskli pozisyonların kapatılması uygun olacaktır..

Destekler: 67.800 - 67.300 - 66.700 - 66.000
Dirençler: 68.500 - 69.700 - 70.000 – 73.000

Bol Şans
Esra YILMAZ

 

 

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..