Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '15

 
Kategori
Aile
 

Kardeş lazım

Kardeş lazım
 

Kardeş lazım


Tek çocuk mu yoksa Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 3 hatta 4 çocuk mu? Çocuklara kardeş lazım mı? Size 2. çocuk gerekli mi?

Türkiye’nin nüfus stratejisini bir kenara koyalım evimize bakalım; bizim evde 3 çocuk büyüdü aralarında aşağı yukarı 3 er yaş vardı tabi bunun artılarını da eksilerini de gördük. Büyük oğlum 3 yaşındayken kız kardeşi geldi dünyaya Kaan kıskanç bir çocuk değildi çok rahat büyüdüler konuşması hızlandı, o 4 yaş krizleri olmadı mesala hiç birisinden olmadı , Melike 3 yaşındayken ElifNur dünyaya geldi Melike biraz kıskançlık yapmadı değil ama çabuk alışıldı o sıralar çalışmadığım için çocuklarla oynaya oynaya tüm vaktimi onlara ayırarak büyüttüm.

kardess

2 yaş krizleri, 4 yaş krizleri olmadı nazlanamadılar, her zaman oyun arkadaşları vardı anne baba hayatla tek bağlantıları değildi. Evimiz uygun çok küçükken dışarı çıkıp beraber vakit geçirebildiler sokakta yürürken bile el ele tutuşurlardı. Tuvalet alışkanlıkları sorun olmadı çünkü tuvaletten korkmayan bir abileri vardı paylaşma sorunumuz olmadı çünkü mecburen paylaştılar, yemek sıkıntımız olmadı çünkü kalabalık sofralarda oturdular.. Çocuklar ne verirseniz onunla mutlu oluyor bizim zamanımızda akıllı tabletler telefonlar yoktu evde hamur yapar onlarlarla oynar bol bol kağıt keser parka giderdik.

Tabi ki keşke tek çocuk olsa dediğim zamanlar oldu yorulduğum zaman kendimi iyi hissetmediğim zaman çok istedikleri ayakkabıları hepsine alamadığım zaman onlardan çok ben üzüldüm.  Belki de şimdi yeni bir ayakkabı ile mutlu oluyorlarsa o günlerden kalma bir kazançtır kim bilir..  Şimdi çocuklar büyüdü özellikle kızlar hem arkadaş hem sırdaş abileri sinir etse de kızlar için bir çatı bensem diğeri babalarıysa 3. çatı abileri bunun farkındalar.

Çalışan anneleri anlıyorum ben de küçük kızım 5 –  6 yaşındayken çalışmaya başladım ve çalışırken çocukların sorumluluğu çok değişiyor ağırlaşıyor, ama çalışmayan imkanı olan çekirdek aileler için büyüyün çağrısı yapıyorum sizin için değil devlet büyükleri için değil çocuğunuz için çünkü kardeş lazım..

www.annekaz.com

 
Toplam blog
: 10
: 152
Kayıt tarihi
: 26.02.15
 
 

Çılgın medya sektörünün içinde 3 çocuk annesi hem blog yazarı hem de editör.  ..