Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '10

 
Kategori
Eğitim
 

Karnemdeki zayıfları düzeltebilir miyim?

Karnemdeki zayıfları düzeltebilir miyim?
 

Bir eğitim öğretim yılının daha, yarısına gelmiş bulunmaktayız. Karne heyecanının yaşandığı bugün bazı öğrenciler başarılarıyla mutlu olurken, bazı öğrenciler de karnesindeki zayıflardan dolayı hüzünlüydü.

Bugün ve birkaç gündür öğrencilerin sorduğu tek bir soru vardı.. Acaba ikinci dönem karnemdeki zayıflarımı düzeltebilir miyim? Evet, öğrencilerin cevabını aradığı en önemli soru buydu. Öncelikle şunu unutmamak gerekiyor, karnedeki başarı ve başarısızlık, öğrenci, öğretmen, veli üçlüsüne aittir.

Birinci dönemde karnesinde zayıf ( kırık not )olan öğrenciler, isterlerse ikinci dönemde o zayıfları düzeltebilirler ebetteki.. ancak karnedeki zayıfların neden olduğu sebepler ortaya çıkarılıp iyi anaiz etmek gerekiyor. Burada veliye düşen görev; karnesinde zayıf olduğu için bütün bir sömestr tatilini çocuğa zehir etmeden, son derece verimli bir tatil geçirmesini sağlamaktır.

Öğrenci de öncelikle yarıyıl tatilinin dinlenmek, varsa eksiklerini hatalarını gözden geçirmek olduğunu iyi bilmeli

15 günlük zaman zarfında, ben nerde hata yaptım da bu kadar zayıf geldi sorusunun cevabını bulduktan sonra, her gün 1 saatini ayırarak zayıf olan derslerindeki eksiklikleri tamamlamalı.

Peki nedir bu eksiklikler?

Öncelikle sorumluluklarınızın bilincinde olacaksınız ve başaracağınıza inanacaksınız.. Sizin göreviniz ders çalışmak, başarılı olmak. Çalışmalarınızı günü gününe belli bir plan dahilinde yapmalısınız. Biliyorsunuz öğrencilerin genelde zorlandığı, başarısız olduğu dersler sayısal dersleridir. Sayısal derslerde, konular birbiriyle bağlantılı olduğu için bir konu iyice öğrenilmeden diğer konuya geçilmez.

Bu konuda ders kitabınızdan, yardımcı kitaplardan yararlanabilirsiniz. Ayrıca yakın çevrenizde başarılı olan arkadaşlarınız varsa, onlarla beraber de çalışarak eksikliklerinizi tamamlayabilirsiniz. Çünkü şimdiye kadar yapılan araştırmalarda grup çalışmalarının daha faydalı olduğu saptanmıştır. Ayrıca bazı öğrenciler, test çözsem faydalı olur mu hocam gibi sorular soruyorlar. Test çözmek elbetteki faydalıdır. Ancak önce konuyu iyice öğrenmelisiniz. Konuyu öğrenmeden test çözmeniz mümkün değil.

Birde şunu ilave etmek istiyorum. Bildiğiniz gibi her öğrencinin zekası farklı yöndedir. Kimi öğrencinin sözel, kimi öğrencinin görsel, kiminin de sayısal zekası … daha üstündür. Her öğrencinin tüm derslerden aynı başarıyı elde edebileceğini söylemek doğru olmaz. Bazı öğrenciler ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar yine de aynı başarıyı elde edemezler. Ancak bu demek değildir ki, o öğrenci mesela hiçbir zaman matematik ya da fizik… gibi derslerden başarılı olamaz. Sorumluluk bilinci gelişmiş bir öğrenci herhangi bir sağlık sorunu yoksa ve tüm şartlar olumlu olduğu takdirde yeterli başarıyı elde edebilir.

Şimdi içinizden bazı öğrencilerin tatilde de ders mi çalışılırmış dediklerini duyar gibiyim. Elbetteki tatilinizi ders çalışarak geçirmeniz doğru değil. Lakin eksiklerinizi tamamlamadan ikinci döneme başlamanız yine aynı başarısızlığınızın devam etmesi demektir. Sadece günde bir saatinizi ayırmanız yeterli olacaktır..

Birde her zaman olumu olun, başaracağınıza inanın… Unutmayın ‘’ istemek başarmaktır ‘’.

Değerli ebeveynler, sizler biliyorsunuz fakat ben yine de hatırlatmakta fayda buluyorum; lütfen çocuklarınızı asla olumsuz yönde eleştirmeyin. Daima olumlu yönlerini öne çıkarın, her koşulda kayıtsız şartsız onlara destek olun ve her şeyden önemlisi sevginizi hissettirin.

Başarılı olan tüm öğrencileri, çalışmalarından dolayı tebrik ederken, karnesinde zayıf olan öğrencilerin de istedikten sonra başarılı olacağına inanıyorum.

Tüm öğrencilere, sağlıklı, huzurlu bir sömestr tatili diliyorum.

Sevgilerimle.

 
Toplam blog
: 287
: 13046
Kayıt tarihi
: 22.11.08
 
 

Öğretmenlik yapıyorum ve anneyim. Çocukları çok seviyorum. Yüreği sevgi dolu olan insanlara, sela..