Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '21

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
Okunma Sayısı
243
 

KARNI BAHAR BÖREĞİ

KARNI BAHAR  BÖREĞİ

Kış sebzelerindendir.. Vitamin ve mineraller bakımından zengin bir sebze olan Karnı bahar içinde, A, C, B1 ve B2 vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor, fosfat ve demir mineralleri, bol E vitamini ve protein içerir. Kolestrolü düşürür kalp sağlığını düzenler çilt hastalıklarına iyi gelir.Karnıbaharın salatası yapıldığı gibi fırında böreği de yapılır. Bugün sizlere fırında karnabahar böreği yapılışını göstereceğim.1 kg karnabahar suda haşlanır saplarından temizlenir ayrılır ve bir kâseye alınır. Kâsenin içine 2 yumurta 1 kase yoğurt 3mkaşık un konularak karıştırılır, isteye bağlı tuz konur fırın tepsisine döşenir üstüne kaşar peyniri rendelenir fırına verılilir. 180  derecelik fırında pişirilir fırından çıkarılınca soğutulur, sonra dilim dilim kesilir tabaklara konularak servis edilir, afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Çok güzel olacağına eminim.Hafif ve sağlıklı.Ellerinize sağlık değerli öğretmenim.Gönülden sevgiler...

Fisun Gökduman Kökcü 
 12.03.2021 8:21
Cevap :
Sevgili Füsun hanım değerli yorumunuza çok teşekkür ederim canım.Sevgilerimle öptüm sizi.NAHİDE ÇELEBİ  13.03.2021 9:49
 

Ellerinize sağlık efendim. Selamlar..

Abdülkadir Güler 
 10.03.2021 11:30
Cevap :
Sayın hocam değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.Selamlar saygılar sağlıklı mutlu günler.NAHİDE ÇELEBİ  11.03.2021 9:30
 

Sevgili ablacığım, sağlıklı ve hafif bir yemek tarifi vermişsin. Ellerine sağlık. Adı börek ama, karbonhidrat içermiyor. Lezzeti şimdiden tasavvur ediyorum. Deneyeceğim. Sevgi ve selamlar.

Refik Başdere 
 10.03.2021 0:32
Cevap :
Sevgili Kardeşim Refik, deneyin beğeneceksiniz.Değerli yorumuna çok teşekkür ederim.Selam ve sevgiler sağlıklı mutlu günler. HAİDE ÇELEBİ  10.03.2021 9:12
 

Elinize sağlık Nahide hanımcığım, pek çok sebzeden yapılabilen, hafif bir yemek, deneyenlere de afiyet olsun. Sevgiler selamlar

Cemile Torun 
 10.03.2021 0:18
Cevap :
Sevgili Cemile hanım değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.Selam ve sevgiler sağlıklı mutlu günler.NAHİDE ÇELEBİ  10.03.2021 9:14
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1948
Toplam yorum
: 11895
Toplam mesaj
: 162
Ort. okunma sayısı
: 1035
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster