Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Karnıyarık

Karnıyarık
 

Merhaba,
 
Patlıcan mutfağımızda önemli roller üstlenen bir sebzedir. Ya da baş aktördür desek yanlış söylemiş sayılmayız. En fazla  yemek çeşidi  yapılan sebzelerden biridir. Bu nedenle değişik tariflerle  her türlü pişirme yöntemine de açıktır. Karnıyarık ise tüm çeşitliliğin tacıdır.
 
            MALZEMELER:
 
            750 gr. Patlıcan
            300 gr. kıyma
             1 adet domates
             1 yemek kaşığı salça
             1 orta boy soğan
             1-2 sivri biber 
             sıvı yağ
             tuz, karabiber
 
YAPILIŞI: 
 
Patlıcanların parlak, çekirdeksiz olanları tercih edilir. Yıkanır, çizgili şekilde kesilir ve tuzlanır.
  Yağ çekmemesi için biraz bekletilir. Sonra kızgın yağda her tarafları çevrilerek kızartılır. 
Patlıcanlar yayvan bir tencereye alınarak ortaları  boyuna yarılır. Ayrı bir yerde soğan
 ve yağ pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma katılır, sonrasında da salça veya doğranmış domates
 ve tuz  eklenir. Hepsi birlikte karıştırılır, kısa bir süre pişirilir.Acı biber sevenler ekleyerek
  lezzetini yükseltebilirler.Bu hazırladığımız iç harcı patlıcanların ortalarına yerleştirilir.
 Üzeri domates ve biberle süslenir. Daha sonra yemeğin üstüne çıkmayacak şekilde su koyup çok 
kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekip yağıyla kaldığında ocaktan alınır. İnce kıyılmış maydanoz
 ile servis edilir.
 
Afiyet olsun.