Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '14

 
Kategori
Dünya
 

Karşılaştırma

Karşılaştırma
 

ORTADOĞU VE OSMANLI HARİTALARI


İnternette öyle bir gezinti yaparken dikkatimi çeken benzerlikleri sizlerle paylaşmak istedim. Dünyanın kullandığı internet üzerinden paylaşım yapan wikipedia.org adresinde, orta doğu projesi denildiğinde; Genişletilmiş Ortadoğu İnisiyatifi (İngilizce: Greater Middle East Initiative) Amerika Birleşik Devletleri 43. Başkanı ( 20 Ocak 2001-2009 ) Bush hükümeti tarafından Büyük Ortadoğu adıyla duyurulan, en batıda Fas'ın Atlantik kıyılarından, en doğuda Pakistan'ın kuzeyindeki Karakurum yaylalarına, Kuzeyde Türkiye'nin Karadeniz kıyılarından Güneyde Aden ve Yemen'e kadar uzanan bölgede, Müslüman ülkelere demokrasi ihracını ve bu ülkelerin pazarlarının açılmasını amaçladığı iddia eden politik kuramdır. Diye açıklamaktadır. Bu açıklamalar doğrultusunda  wikipedia .org adresinde ,Osmanlı İmparatorluğu ise (Osmanlıca: Devlet-i Aliyye-i Osmâniyye )1299-1922 yılları arasında varlığını sürdürmüş Türk ve İslam devleti. Doğu Avrupa, Güneybatı Asya ve Kuzey Afrika'ya kadar topraklarını genişletmiş ve 16. yüzyılda dünyanın en güçlü imparatorluğu halini almıştır olarak tanımlamaktadır.

Her iki anlatımın haritaları incelendiğinde ortaya tek bir harita çıkmaktadır. İki haritada Avrupa ülkeleri çıkarıldıktan sonra, aynı sınırları içermekte olduğu bariz bir şekilde görünmektedir. Peki, buradan ne çıkartmamız gerekmektedir diye düşündüğümüzde, Osmanlı imparatorluğunun 1. Dünya Savaşından Müttefikleri ile birlikte yenilgiyi kabul etmesi ve İttifak devletlerinin Türkiye’yi kendilerine göre parsellemelerinin ardından Serv anlaşmasının imzalanması Osmanlı devletinin tamamen bitmesi anlamına gelmiştir. Ancak yeni kurulan ve Misak-i Milli sınırları çizilen Türkiye’nin Büyük Millet Meclisinin bu anlaşmayı kabul etmemesi üzerine anlaşmanın hiçbir zaman işlerlik kazanmaması üzerine Avrupa ülkelerinin ve ABD’nin İsrail oyunları ile birleşmesi neticesinde kurulan bir stratejik oyun olarak ortaya çıkan Ortadoğu Projesi akla gelmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti bir Osmanlı İmparatorluğunun devamı niteliğinde olduğundan, kurulduğu ilk günden beri bir bütün olarak lehinde yapılan her türlü oyunları bertaraf etmesini beceren kenetlendikçe güçlenen bir toplumun devletini yıkmak tabi ki güç olacaktır. Türkü Türk’ten iyi tanımak ve bu doğrultuda hareketle onu dıştan değil içten yıkmanın Aynı Osmanlı’ya yapılan sinsi oyunlarla mümkün olacağı olgusuyla yola çıkılarak aynı bir satranç oyunu oynar gibi sabırla ve kararlılıkla oynanan bir oyunun adı olmuştur Ortadoğu. Bu proje ile hem Misak-i Milli sınırlarına komşu olan ülkeleri dizginlemek onları yönetmek ve zenginliklerini kendi servetlerini artırmada kullanmak daha kolay olacak ve her daim dizgileri ellerinde tutarak rahatlıkla oyunlarına yön verebilecek olan İsrail-Avrupa ve ABD üçlüsü kendi kurallarına ve projelerinin geliştirilmesinde emin adımlarla ilerlemeye devam etmektedirler. Buradan çıkacak sonuç ne olabilir. Kuyruk acısı olan yılan hikayesi gibi dost olarak görünenler bir gün gerçek yüzlerini ortaya koyacakları. Bu da hiç uzak değildir. Yeter ki uyanık olalım kendimize gelelim Sınırlarımız dışında hatta Suriye olayları ile sınırlarımız içine girilen, yapılan çeşitli adlardaki operasyonlarla Devletin gücünün her geçen gün azaltılarak Milli kaynakların ve Milli Sermayenin dolaylı olarak dış mihrakların önlerine altın tepside sunarak oyunlarına alet olunmaktadır. Yapılan her darbe, kabul edilen her imtiyaz, gerçekleştirilmeye çalışılan oyunun parçası olan yenilikler iyi düşünülmelidir. Devletin üniter yapısında köklü değişikliklerin yapılması düşündürücüdür. Suni olarak artırılan toplum refahı, üretimden çok tüketime yönelme, sen üretme ben sana daha ucuza ve bol olarak veririm, politikaları ile yapılacak her türlü yerli üretime engel olunması gözümüzün daha ne zaman açılacağını göstermeli midir?Saygılarımla.

 

SHG 14.10.2014

Kaynak: http://www.tarihikesfet.com/2013/06/osmanli-imparatorlugu-haritasi.html

 http://tr.wikipedia.org/wiki/B%C3%BCy%C3%BCk_Ortado%C4%9Fu_Projesi

 
Toplam blog
: 84
: 2161
Kayıt tarihi
: 21.08.07
 
 

Sağlık sektöründe toplum sağlığı teknisyeni olarak çalışmaktayım. Yüksek okul mezunuyum. Konuşmay..