Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '13

 
Kategori
Güncel
 

Karşıyaka'da yeşil alan kayboluyor, Tersane Cafe'de sökülen ağaçlarımı verin!

Karşıyaka'da yeşil alan kayboluyor, Tersane Cafe'de sökülen ağaçlarımı verin!
 

Nerede o ağaçlı günlerim, mazide kaldı...


Karşıyaka’da yeşil alan kayboluyor, Tersane Cafe’de sökülen ağaçlarımı verin!

Karşıyaka Belediyesi  ‘’çevreyi korumayı’ ilke edinmiş; ‘yeşili genişletmeyi’ görev biliyor.

Acaba ne derece doğru?

30 yıla yakın Karşıyakalı olmaktan çok mutluyum ve gurur duyuyorum.

Ancak Karşıyaka ve Karşıyakalılara hangi ‘parametreler’ doğrultusunda ve hangi nedenlerle ‘yerel yönetim hizmette ‘öncelik’ ve ‘sınır’ tanımaz?

Bir aya yakın zamandır Karşıyaka Prof. Muammer Aksoy Parkı’nda oğlumun ‘ paten pisti’ toz duman içinde Caterpiller iş makineleri ile yerle bir edilmiş, binlerce Kaf Sin Kaflı genç ‘mahzun’ bırakılmıştır.

Günümüzde ilçe belediyeleri sahip oldukları saha sayısı, çeşitli spor tesisleri açısından yaptıkları hizmetler ile övünürken, Karşıyaka Belediyesi hiçbir ‘kamuoyu araştırması’ dahi yaptırmadan hali hazır olanları yıkmakla meşgul oluyor.

Yıllardır gökyüzünün maviliğine doğru ihtişamla yükselen asırlık ağaçların gölgesinde, denizden ılık ılık esen imbatıyla Tersane Cafe ‘sakinlik’ arayanlar için keyifli bir tercih oluyordu.

Tersane Cafe önünde doğal peyzaj mimarisini oluşturan ‘ağaçların kümesi’ altında öğrencilerin ÖSYM sınavına hazırlandıkları, sevgililerin aşklarını fısıldadıkları, emeklilerin soluklandıkları, işsizlerin KPSS sınavına yelken açtıkları ağaçların yerinde yeller esiyor.

Diğer yanda “Daha temiz ve sürdürülebilir bir çevre için” komşu ilçe Bornova ile Karşıyaka arasında karşılaştırmalı ‘performans/icraat değerlendirmesi” sonuçlarına bir bakalım.

Bornova Belediyesi’nde son 4 yılda toplam park sayısı 402’ye, kişi başına düşen yeşil alan miktarı da dünya standardı olan 7 m2’nin de üstüne çıkmıştır.

Karşıyaka Belediyesi’nde ise, 2004 - 2013 yılları arası son 9 yılda yaptırılan 156 parkla Karşıyaka’daki park sayısı ancak 300’e ulaşmıştır.

Karşıyaka Belediyesi’nde son 9 yılda 2004 yılında 2.24 m2 olan kişi başına düşen yeşil alan 2012 yılında ancak 4.49 m2’ye yükselmiştir.  

Karşıyaka’da yeşil alan miktarı son 9 yılda 600 bin m2’den ancak 1 milyon m2’ye çıkarken; Bornova’da ise, son 4 yılda 1.5 milyon m2’den 3 milyon m2’ye ulaşmıştır.

Çevreci Başkan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Herkes için kolay ulaşılabilir, yeterli ve nitelikli yeşil alanlar geliştiriyoruz” sözleri çalışmalarını açıklıyor.

Sayın Belediye Başkanı’m Cevat Durak’a sesleniyorum:

Ya Siz, Sayın Başkan’ım; Geçmişten aldığınız hangi güçle gelecek için çalışacaksınız?

Söktüğünüz ‘ağaçlarla’ mı; yerle bir ettiğiniz ‘paten pisti’ ile mi?

07.09.2013,İzmir,Türkiye

Not: Fotoğraf Alıntıdır.

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..