Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '07

 
Kategori
Voleybol
 

Kartal Voleybolde küme düştü

Kartal Voleybolde küme düştü
 

Beşiktaş voleybol takımının küme düştüğü haberini medyada okuyunca içim burkuldu. Voleybolü çok yakından takip etmiyorum. Türkiye'de takım sporlarında voleybol futbol ve basketbolün ardından geliyor.Geniş kitlelerin ilgisini çekmiyor. Ama tüm amatör branşların durumu pek iç açıcı değil. Ben yine daha yakından takip ettiğim ve dolayısı ile daha bilgili olduğum basketbolden örnekler vermeyi tercih edeceğim.

Beşiktaş basketbol takımı son günlerde Almanya'dan takımın başına getirttiği koç Murat Didin'i Alman takımının alacaklarını zamanında ödeyemediği için iade etmek zorunda kaldı. Koç şu anda Alman takımının başına döndü. Yine takımın oyuncularından Fenerbahçe'den transfer olan Barış'ın bonservis bedelini ödemek için bankadan kredi aldığı haberlerini aynı günlerde okuduk. Velhasıl para yok.

Bu sadece BJK için değil, diğer kulüplerimiz için de geçerli. Geçenlerde eski arkadaşım ve şu anda Beko basketbol liginde yer alan takımlarımızdan birinin başkanı ile görüştüğümde durumlarının Beşiktaş'tan farklı olmadığını, basketbolcülerin alacaklarını ödeyemediklerini,bu yılı nasıl sağ salim bitirebileceklerinin hesabını yaptıklarını ifade etti.

Özellikle geliri çok kısıtlı olan ve sponsor desteği ile yürütülen basketbolde yabancı oyuncular kulüplere büyük yük oluyor. İki müessese kulübümüz(ki onlar da olmasa yandık) Avrupa'da rakipleri ile mücadele edebilsinler diye 5'e çıkan yabancı sayısından dolayı diğer kulüpler büyük sıkıntı içindeler. Bu oyunculara para yetiştireceğiz diye de bizim çocuklar telef oluyorlar. Piyasası olan yurt dışına kaçıyor, olmayan burada bedava oynuyor.

Altyapılar başka bir alem. Antrenörlerin çoğu maaşlarını alamazken, salon kiraları güç bela ödenebiliyor. Kulüpler paralı basketbol okulları ile altyapı takımlarının masraflarını çıkarmaya çalışıyorlar. Başaran da var, başaramayan da. Altyapıda ümit vaad eden oyuncular da A takımlarında yabancılardan dolayı süre alamıyorlar. Kendi sporcularımız için bu ortamda tek tavsiyem; Sporu kendi özel zevkleri için yapıp, okullarında başarılı olup meslek sahibi olmaya çalışsınlar. Basketbolde profesyonel olarak Türkiye'de gelecek yok.

Bu durumda amatör branşlarda gelecek pek de parlak gözükmüyor. İçinizi karartım üzgünüm ama gerçekler böyle. Bu durumları da maalesef biz amatör yazarlardan başkaları cesaret edip dile getirmiyor?

Siz yine çucuklarınızı spora teşvik edin, kendiniz de yapın, ama kendi sağlığınız için.

Sevgi ve saygılarımla.

 
Toplam blog
: 61
: 896
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

Gençlik yıllarında öğrenim hayatı dışında tüm yaşamım spor, ağırlıkla basketboldü, sahanın kenarında..