Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '10

 
Kategori
Güncel
 

Kaset olayı

Son kaset olayı ülkeyi karıştırdı.

Bu olay bir hayat kadını ile geçekleşse bu kadar sansasyona yol açmayacaktı. Yani bir kader kurbanı ile, sırf şehvet duygusu ile para karşılığı bir ilişki normal, ama hayatın zorlukları, stresi karşısında, belki de sadece güç toplayabilmek için cinselliği de içerebilen, belki de bir duygusal dayanışma skandal.

Hayatın bize neler yaşatacağı belli mi? Bunu önceden bilmek mümkün mü? İnsanlar, yanlış olduğunu bile bile bazen bu tür olaylar yaşayabilirler. Hemen fırsattan yararlanmak mı gerekir?

Her insan hata yapabilir, peygamberler bile hata yapabilir.

Ama, özellikle menfaatler söz konusu olduğunda (özellikle siyasette) acımasız, karanlık gruplar her zaman devreye giriyor ve birtakım komploları da kullanarak, hedeflerine ulaşıyor. İnsanların, insani zaaflarını izliyorlar. Bunun mafya yöntemlerinden farkı ne?

Bu da acı bir gerçek. Acımadan vuranlar, ayakkabılarının topuğu ile ezenler, daima kazanıyor. Bu zihniyetin vahşi kapitalizm düşüncesi ile ne kadar çakıştığı görülmüyor mu?

Bunun tersinin doğru olduğunu göstermek gerekmiyor mu?

Başarılı bir insanın, insani bir zaafını kullanarak onu devre dışı bırakmak için komplo yapmak doğru mu? Sırf bu yanlış bile, herşeye rağmen Baykal'ın arkasında durmayı gerektirmiyor mu?

Ana muhalefet Lideri konumundaki bir insanın hem de kendi ülkesinde, muhtemelen dış güçlerin organize etmesi ile (Çünkü kullanılan teknoloji çok üst düzey) böyle bir komploya kurban gitmesi, insanlarımızda herşeyden önce bir milliyetçiliğin de gerektiğini açıkça göstermekte.

Ancak o zaman dış güçler, insanımızı kullanamaz. Çünkü bu duygu ve düşünce içindeki insanlar karşısında asla para da geçmez, geçemez.

Sanıyorum kasetin içeriği yanısıra, bu konu da Baykal'ı çok incitmiştir. Kendi ülkesinde dış güçlerin komplosuna kurban gitmek düşüncesi.

Sırf bu komplocuların apışıp kalmalarını sağlamak için, Baykal'ı desteklemek gerekmiyor mu?

Baykal da bir hata yapmış olabilir. Bu hata, hemen onu bertaraf etmek için kullanılmalı mı? Kaldı ki başarısız bir lider olsa zaten gidecektir.

Kaldı ki olay gerçek olmayabilir. Gerçekse de karanlık birtakım güçlerin onu devre dışı bırakmak istedikleri de ortada.

Doğru olan bu karanlık güçlerin istediğinin gerçekleşmesini önlemek için aksi yönde çabalamak değil midir?

Ben birçok konuda Baykal gibi düşünmememe rağmen, karanlık güçlerin istediğinin, aksini yapmanın doğru olduğunu çok açık olarak görüyorum.

Bu olayı hiç olmamış gibi davranmak en doğrusudur.

Yine peygamberimizin aşağıdaki sözü bunu ne kadar güzel anlatmış.

Kim, bir müslüman kardeşinin bir hatasını örterse, Allah ta mahşerde onun bir hatasını örtecektir.

 
Toplam blog
: 94
: 313
Kayıt tarihi
: 23.06.09
 
 

1958 Nisan İstanbul doğumluyum. Ama tatiller dışında İstanbul'da uzun süreli yaşamadım. 1975 yılı..