Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '14

 
Kategori
Futbol
 

Kayserispor'da ahde vefa

Kayserispor’un Olağanüstü Genel Kurulu çoğunluk sağlanırsa bugün aksi takdirde önümüzdeki hafta çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak. Görünen o ki, bu genel kurulda büyük bir sürpriz yaşanmazsa mevcut yönetim yola devam edecek. Bence de bu yönetimin birkaç takviye ile yola devam etmesinden daha tabii bir durum olamaz.

Geçtiğimiz günlerde Kayserispor’un Onursal Başkanı Sayın Mehmet Özhaseki TV genel yayın yönetmenleri ile yaptığı söyleşide mevcut başkan Sayın Recep Mamur’un hiç değilse bu sezonda göreve devam etmesi gerektiğini; Ayrıca Recep Mamur’un Kayseri spor’a kazandırdığı başarıların yanı sıra çok büyük bir tesis kazandırdığını da işaret ederek Kayseri spor tesislerine de Sayın Mamur’un isminin verilmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda sayın Özhaseki’ye bütün kalbimle katılıyorum. Bu büyük kadirşinaslığı alkışlıyorum. Çocukluğunda bile mahalle takımı kurup evlerinin altını kulüp yapan Sayın Recep Mamur İş adamlığı döneminde de çok kişinin cesaret edemeyeceği Kayseri spor kulübü Başkanlığını kabul edip, çocukluğundan kalan futbol sevgisini kişiliği ve öz kazancı olan sermayesi ile birleştirip Kayseri spor’un başarılarına imza attı. Bir de Türkiye ‘de bir eşine zor rastlanır bir tesisi Kayseri spor’a kazandırdı.

Bu demek oluyor ki Onursal Başkan’ın kafasında yeni başkan adayı olarak her hangi birisi yok, olsa, olsa yönetime birkaç takviye ile gönlü Mamur’un devam etmesinden yana. Bence doğru olan da bu, dere geçerken at değiştirilmeyeceği gibi, bu ortamda yönetime talip olacak bir babayiğidi bulmak çok da kolay değil.

Kayseri’de aklı-selim sahibi her spor adamının da görüşü bu yönde olmakla birlikte bazı spor otoriteleri Sayın Recep Mamur’a maddi ve manevi destek olabilecek, sayın mamur’un yükünü hafifletebilecek en az birkaç iş adamı ile yönetimin takviye edilmesi, teknik ve idari kadronun adam akıllı bir revizyondan geçirilmesi yönünde.

Netice itibariyle Kayserispor hiç kimsenin babasının malı olmadığı gibi, hiç kimse de ömür boyu Kayserispor’a hizmet etmek zorunda değildir. Sayın Mamur'a kadar pek çok değerli insan Kayserispor’a büyük hizmetler yapmıştır. Hiç birisinin unutulmaması, en azından bir Kayserispor müzesi kurularak eski başkanların portelerinin ya da balmumundan büstlerinin teşhir edilmesinin de mevcut yönetimin vefa borcu olduğuna inanıyorum. Söz vefa’dan eski yöneticilerden açılmışken Kayseri spor ve Erciyes spor tüzüklerindeki büyük yanlışlığın düzeltilmesi için kurucular listesinin tez zamanda değiştirilmesi şart, bunun için bence en kestirme yol’un bir dava açılarak Mahkeme kararı ile Kayseri spor Kurucu heyetinin, Emniyet spor Kurucu heyeti, Emniyetspor Kurucu heyetinin de Kayseri spor kurucu heyeti olmadığı, işin doğrusunun Emniyet por kurucusu olarak tüzüğe yazılan şahısların Kayserispor’un, Kayserispor tüzüğünde kurucu üyeler olarak gösterilen üyelerinde Emniyetspor’u kuran üyeler olduğu tescil edilerek çok büyük bir hatadan da dönülerek çoğu ebediyete intikal etmiş olan kuruculara karşı yapılan yanlışlığın düzeltilmesi gerekir.

 

 
Toplam blog
: 47
: 695
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

Övünmek gibi olmasın amma hem pür amatörüm ve de Kayseri'liyim. Amatörüm çünkü hayatım boyunca paray..