Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '14

 
Kategori
Sınavlar
 

Kazanacağın Parayı Seçme Sınavı (KPSS)

Kazanacağın Parayı Seçme Sınavı (KPSS)
 

Geldik mi o özel güne. Pardon ter dökmelere mi? Yoksa o kadar yıl okuduktan sonra sil baştan sınav yapan sisteme; saçlar dökülmüş, gözler kaymış bir vaziyette hazırlananların halinin sergilenmesi mi diyelim? Yok yok en iyisi delice gülenlerin, delirenlerin gününe bir merhaba diyelim.

Ayakta kalabilmek için ya da daha iyi bir şekilde yaşayabilmek için tercih ettiğin hayatı, parayı bir sınav belirleyecek. Ne yazık ki tüm çevremi bir sınav ölçecek. Birkaç saatte hem de. Bu çocuklar ya da teyzeler, amcalar (!) o gün kötü bir şey mi yaşamış? rahatsız mı? yorgun mu? ya da herhangi bir sıkıntısı, üzüntüsü, telaşesi mi var? o kağıt parçasının umrunda mı. Bütün okumuşluğun, sosyal aktivitelerin, başarılarının elindeki kalem için hiçbir değeri yok.  İstisnalar elbet var. Peki geri kalanlar? 

Hayallerinin peşinde koşanların da verdiği emek illaki göz ardı edilemez. Burada bizi umutsuzluğa sevk eden ne yazık ki sistem. Yoksa Allah, verilen hiçbir emeği karşılıksız bırakmaz. Bırakmayacağına inandığım bir kişi de benim en yakınım. Bir hayat kurabilirsek hayat arkadaşım... 

O kişi, yaşadığı tüm sorunlara rağmen pes etmeyen, gecesini gündüzüne katan, her kapıyı zorlayan, geleceğini en güzel şekilde kurmak için çabalayan büyük adam. Evet büyük adam! Sen zaten benim gözümde döktüğün terlerle kazandın, yendin bu sınavı. Sonuç sadece bir kağıt parçası. Ben gördüm ki bu adam taşı sıksa suyunu çıkarır. Bize de zorluklara sadece gülmek kalır.

:) Sınav bu neticede. Hani şu yıllarca, her yaşta girileninden. O yüzden sadece girin, gülümseyin ve çıkın! işte o kadar.. Umulmadık kapılar açılacaktır yürekten tüm inananlara, inandığım Adama.

Hadi dualarla..

 
Toplam blog
: 41
: 634
Kayıt tarihi
: 02.08.13
 
 

"Ah Müzeyyen" kitabının yazarı.  1988 Mersin doğumlu, Selçuk Üniv. İletişim Fak. Halkla İlişkiler..