Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Keçiboynuzu nasıl kullanılır ve keçiboynuzunun 10 muhteşem faydası!

Keçiboynuzu nasıl kullanılır ve keçiboynuzunun 10 muhteşem faydası!
 

Keçi boynuzu insan sağlığı açısından çok önemli. Bu nedenle tüketimi gün geçtikçe artmaktadır.

Keçiboynuzu bizim buralarda çok miktarda yetişmektedir. Bu nedenle aktarların dışında, pazarlarda bile satılır.

Peki keçiboynuzunun faydaları neler?

? Keçiboynuzu anti allerjik ve antibakteriyel olan galik asit içermesiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor, alerjinin neden olduğu nefes darlığı problemine karşı etkili bir ilaç görevi görüyor. Alerjik nefes darlığı problemi olanlar için keçiboynuzu pekmezi oldukça fayda sağlıyor.

? İçerdiği yüksek ham selüloz sayesinde bağırsak hastalıklarıyla savaşıyor, bağırsak kurdu, tenya gibi bağırsak parazitlerinin yok olmasını sağlıyor. Çocuklarda ve yetişkinlerde ishale karşı kullanılabiliyor.

? Balgam sökütürücü özelliğiyle sigara içenler için son derece fayda sağlıyor. Göğsü yumuşatıyor ve bronşları açıyor.

? Fosfor ve kalsiyum açısından zengin olması bakımından kemik erimesine karşı etkili bir koruma sağlıyor.

? Barındırdığı vitamin ve minerallerle diş ve diş eti hastalıklarıyla savaşıyor.

? Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak şişkinliği gideriyor.

? Kanın zehirli maddelerini temizliyor ve kansızlığı gideriyor.

? Hafızayı güçlendiriyor ve konsantrasyonu arttırıyor.

?Düzenli şekilde yenilen keçiboynuzu akciğer kanserine yakalanma riskini azaltıyor.

Peki, bu kadar faydalı bir bitki nasıl kullanılmalı?

Keçi boynuzu nasıl tüketilmeli konusu özellikle keçi boynuzunun pek çok rahatsızlığa iyi geldiğini bilen kişilerin merak ettikleri hususlar arasında yer almaktadır.

Kullanımı konusunda çeşitli yolların kullanılabilecek olması sayesinde her kişinin kendi zevk ve ihtiyacına göre tüketebilmesine olanak sağlamaktadır.

Keçi boynuzunun kür, pekmez, toz, nektar olarak kullanılabildiği gibi keçi boynuzu kürünün de bunların yanı sıra keçiboynuzu özü, keçi boynuzu çekirdeği ve tohumu ile uygulanabilmesi mümkündür.

Tüm meyvelerde olduğu gibi keçi boynuzunu da dilerseniz ısırarak tek tek tüketebilirsiniz. Ancak bu şekilde tüketilmesi için de keçiboynuzu seçerken ve yıkarken çok dikkatli davranmak gerekir. 

Satın alınan keçi boynuzunun taze ve mümkün olduğu kadar az kırılmış olmasına ve aşırı büyük ya da aşırı küçük olmayan tanelerden oluşmasına dikkat etmeniz gerekir.

Eğer aldığınız keçi boynuzu çok sert ise ılık ve temiz bir suda bir süre beklemeniz gerekmektedir. Bu sayede yumuşatılan keçi boynuzunu daha rahat bir şekilde tüketebilmeniz söz konusu olabilecektir.

Keçi boynuzunu yıkarken de fark edebileceğiniz gibi bu meyve oldukça şekerli bir meyvedir ve yıkarken harnupta bulunan şeker sebebi ile ellerinizin şilepelendiğini görebilirsiniz.

Bu yüksek şeker oranı sebebi ile keçi boynuzunun cinsel gücü ve sperm sayısını artırdığı görülmektedir. Yüksek şeker barındırması sebebi ile bu meyvenin çikolata ile karşılaştırıldığını ve pek çok faydasının yanı sıra doğal olarak şeker barındırması sebebi ile çikolata yerine tercih edilmesi gerektiğinin söylendiğini görebiliyoruz.

Bu meyvenin içerisinde çikolataya nazaran daha az kalori bulunuyor olması da bunun üzerinde etkili olmaktadır.

Her zaman keçi boynuzunu doğal haliyle tüketmek tavsiye edilmemektedir. Daha rahat bir kullanım şekli olarak pekmez olarak tüketilmesinin daha fazla önerildiğini söyleyebiliriz. Pek çok alternatif tıp uzmanının da keçi boynuzu nasıl tüketilmeli sorusuna keçiboynuzu kürünün harnup tozu ya da keçiboynuzu suyu kullanılarak yapılması ve tüketilmesi gerektiğini söyleyerek yanıt vermektedir.

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..