Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '10

 
Kategori
Güncel
 

Kehanetim

Kehanetim
 

11.04.10 tarihli "Tayyib'ın ikinci ince hesabı" başlıklı blog yazımda, seçimlere yakın zamanda Erdoğan'ın, iş yeri açmak isteyen girişimcilere Avrupa ülkelerinde olduğu gibi kredi verileceği şeklinde açıklayacağını, ukalalık yapıp adeta kehanette bulunurcasına öngörüm olmuştu..

İki gün önce KOSGEB tarafından öngörümün daha genişletilmiş şekliyle bir açıklama yapıldı..

Açıklamada; iş yeri açmak isteyen küçük ve orta ölçekli girişimcilere 27 Bin lira hibe şeklinde yardım yapılacağı ve işletmenin devamı halinde 70 Bin lira faizsiz geri ödemeli kredi verileceği şeklinde belirtiliyor..

Seçmen bu fotografı nasıl okuyacak? "Erdoğan veriyor bu parayı, Erdoğan yapıyor bütün bunları" diyecek ve oy'unu Ak Parti'den yana kullanacak..

Benin Ak Parti veya diğer Partilerle olsun, hiç biri ile işim olmamıştır, olmaz da. Eleştirilerim objektiftir.. Dünya'ya geliş sebeplerimden biri de eleştiri yapmak, dünya'yı sorgulamak olduğu dur..

Şimdi şu küçük ve orta ölçekli girişimcilere yapılan yardım durumuna bir bakalım isterseniz..

Sadece Türkiye'yi değil, dünya'yı yönetenlerin ekonomistler olduğu'nun altını çizelim bir kere.. Piyasa ekonomisi işlevi ise patronların elindedir. Başbakan ve Bakanlar işlevin destekleyici unsurlarıdır. Bu nedenle Piyasa ekonomisinin daha işler hale gelebilmesi için gelişmiş ülkelerde olduğu gibi biz ve bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde yeni girişimcilere destek verimektedir. Yani bu bir Erdoğan hizmeti değil, ekonomi konjonktür gereği verilmesi planlanan bir destektir..

Özal dönemi Hanedanlar dönemiydi, Erdoğan dönemini de Sultanlar-Padişahlar dönemi olarak kapanacak ve bundan böyle Erdoğan dışında ekonomi'yi iyi bilen bir lider ile ülke yönetilecektir..Yani dönem, kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alma dönemidir.. Dönem, piyasa ekonomisi kendi içinde kendikendisini destekleme dönemidir, tıpkı bahsi geçen girişimci desteği gibi..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..