Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '13

 
Kategori
Deneme
 

Kemal Sunal kötü örnek olabilir mi?

Kemal Sunal kötü örnek olabilir mi?
 

Usta oyuncu Kemal Sunal


Ne oluyor?

Sokakta çok basit bir araştırma yapsak yani klasik anlatım ile yüz kişiye sorsak belkide yüzünün dahi oldukça masum, samimi ve içten bulacağı Türk filmlerine neler oluyor?

Eminim daha önce izlediğiniz bir Türk filmini son dönemde izlerken yahu burada şöyle bir sahnede yok mu atlamışlar mı diye düşünmüşsünüzdür?

Yada toplumun herkesimince çok sevilen ve daima bize saflığı, temizliği yansıtan Kemal Sunal'ın oldukça basit ve artık onun ile de özdeşleşen bazı sözlerinin sansürlendiğine denk gelmişsinizdir?

Elbette bu konunun bir karar mercihi var ve bazı konular derinlemesine de düşünülüyordur ama yabancı dizilere, filmlere baktığımızda durum bambaşka boyutlarda iken biz gayet basit, samimi ve saf bazı şeylerden neden korkuyoruz? 

İşin sosyolojik boyutu hakkında çok fikrim olmasada sade bir vatandaş olarak dileyebiliyorum ki keşke örnek alınacak en kötü durumlar, sokakta karşılaşabileceğimiz en ağır laflar yada olaylar Kemal Sunal ve diğer önemli sanatçılarımızın tüm sempati ve saflıkları ile kullandıkları bu kelimeler kadar ağır olsalar yalnızca. Keşke kötü örnek olmamaları için belli sözlerini sansürlediğimiz örnekse Kemal Sunal gibi olabilse herkes.

Yada anlayabilsek Hababam Sınıfı izlerken bir insanın orada içilen sigaraya özenmek yerine, sigara içen bir insanın düştüğü durumun çok da hoş olmadığını görerek bundan uzaklaşabileceğini yada uzaklaşması gerektiğinin mesajının verildiğini...

 
Toplam blog
: 7
: 2346
Kayıt tarihi
: 04.07.13
 
 

1991 İstanbul doğumlu olup İstanbulda yaşıyorum. Üniversite öğrencisiyim. Instagram: http..