Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '13

 
Kategori
Güncel
 

Kendi doğum gününde ölme olasılığı

Kendi doğum gününde ölme olasılığı
 

Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hastanedeki odasında istirahat ediyor.


Kimileri Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün her 29 Ekim'de rahatsızlanmasının altında bir şeyler arıyorlar.


Aslında Cumhurbaşkanımızın durumu bilimsel bir gerçeğin göstergesidir.


Bir kaç yıl önce, İsviçre’de 2.4 milyon kişinin verileri incelenerek yapılan bir araştırmada, 60 yaşın üstündeki kişilerin doğum günlerinde ölüm risklerinin, diğer sıradan günlerle kıyaslandığında yüzde 13.8 daha yüksek olduğunu ortaya konulmuş.


Yine aynı araştırmanın sonuçlarına göre, doğum günlerinde; kalp krizi geçirme riskinin yüzde 18.6, felç geçirme olasılığının yüzde 21.5, kansere bağlı ölümlerin de yüzde 10.5 oranında arttığı tespit edilmiş.


Özellikle de erkeklerin doğum günlerinde intihar etme riskleri yüzde 34.9 artarken, trafik dışındaki kazalar nedeniyle ölüm riskleri de yüzde 28.5 oranında yükseliyormuş.


Bu yazıyı yazdığım dakika itibarıyla;

http://www.worldometers.info/tr  

İnternet sitesine göre, 29 Ekim 2013 tarihinde dünyada 70.000'in üzerinde insan hayatını kaybetmiş bulunuyordu.


Elimde bu insanların kaçının kendi doğum günlerinde öldüğüne dair bir bilgi olmamakla beraber, bugüne kadar gerçekleşen sonuçlar dikkate alındığında bu sayının hiç de azımsanamayacak bir değerde olmasına şaşırmamak gerekir.


Shakespeare, İngrid Bergman, Kirkor Cezveciyan (Bilinen ismiyle Kenan Pars) doğum gününde hayata gözlerini kapayan ünlülerden sadece bir kaçıdır ancak bunlardan başka, özellikle de müslümanlar için daha çok dikkat çeken başka bir 'isim' vardır.


Rebiülevvel; hicri takvime göre yılın 3. ayıdır. Peygamberimiz Hazreti Muhammed de, 12 Rebiülevvel 571 yılında doğmuş ve 12 Rebiülevvel 632'de  ahirete göçmüştür. Müslümanların peygamberi de doğum gününde öldüğünü tarihin yazdığı bilindik kimselerdendir.


İşte tüm bu açıklamaya çalıştığım bilimsel ve sıklıkla tekrarlanan istatistiki değerlerden dolayı, 29 Ekim 1950 doğumlu Sayın Gül'ün, 29 Ekim'lerde yaşadığı hastalık sendromunu toplum olarak daha ciddiye almak gerektiğini düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..