Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '19

 
Kategori
Felsefe
 

Kendimizi Seversek

Eğer değişmek istemiyorsa bir insan ve yapmış olduğu yanlış davranışını hala doğru olduğunu savunuyorsa ve de ´ben yaptım oldu, dediğim dedik çaldığım düdük´ modundan çıkmaya asla niyeti yoksa o insanı değiştirmeyi sakın denemeyiniz çünkü değişmeyecektir. Yapacağınız tek şey bu gibi kişilerden derhal uzaklaşmanızdır en yakınınız dahi olsa.

Bu uzaklaşma tavrını gerçekleştirdiğinizde kendinizi seviyorsunuz demektir. Kendini seven insan başkalarının yıkıcı davranışları karşısında yıpranmaz.

Başkalarını değiştirmek için boşu boşuna enerji harcanır.. Doğru olan bu tür kişileri rahat bırakmaktır. O enerjiyi insan kendi üzerine kullanırsa kendini farklı kılabilir farklı yönde geliştirebilir.

Bir insanın kendisini sevmesi kendisini desteklemek anlamına gelir..Megolamanlık anlamında söylemiyorum. Her şeyi kalbinizden sevgi ile yaptığınız için seviniz kendinizi.

Pozitif düşünceye sahip olduğunuz için sevin kendinizi. Kendini seven insan başkalarını sevmeyi de öğrenir toplumun bu denli saygısız sevgisiz toplum haline geldiği böyle bir dönemde bile.

Son dönemlerde siyasilerin seçimleri kazanmak uğruna oluşturdukları gerginlik ve ayrıştırma ortamını da sevgi değiştirecektir.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..