Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

24 Ağustos '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kendini İyi Hissetmek mi İstiyorsun ?

Kendini İyi Hissetmek mi İstiyorsun ?
 


Öncelikle kendini sevmelisin...

Kendine saygı duyduğun takdirde, her şeyin ve herkesin içerisindeki iyiyi görmen de hayli kolaylaşacaktır. Çalışarak başardığın şeylerin bir listesini yap ve sonrasında başardığın her şeyi de bu listeye ekle!.. Kendi tarzını oluştur... Farklı bir saç kesimi veya ilginç giyim tarzıyla, kendini simgeleyen bir şeyler bul!..


Pozitif olmalısın...

Olumlu olmak, iyimser olmak, güç durumlarla daha kolay başa çıkmanı sağlayacaktır. Seni mutlu eden şeylerin listesini yap ve her gece yatmadan evvel bu listeyi oku!.. Hatalarından ders çıkar... Gollük topu auta mı attın?.. Hata yaptığın noktaya odaklan ve daha fazla antrenman yap!..


Gülmelisin...

Kahkaha attığında beyninde bulunan ve daha iyi hissetmeni sağlayan bir kimyasal olan endorfin salgılarsın. Her gün yeni bir fıkra öğren ve arkadaşlarına anlat!.. Hattâ mümkünse, dostlarınla beraber eğlenceli bir video çek!..


Nazik olmalısın...

Çevrendekilere karşı nazik olmak da kendini oldukça iyi hissetmeni sağlayacaktır. Kötü bir gün geçirmiş olan arkadaşını gezmeye götür veya ona içecek bir şeyler ısmarla!.. Çok özel bir şey yapmasalar dahi anne ve babana sarıl!.. Zira onlar bunu hak ediyorlar!..


Kendi seçimini yapmalısın...

Düşünceli ve bireysel seçimler yapman, kendini güvenli ve kontrollü hissettirir. Odanın dekorunu yenile... En sevdiğin renkleri kullanıp bir tema seçerek, odanın tamamen seni yansıtmasını sağla!.. Ailenin bir haftalık akşam yemeği mönüsünü sen belirle... Yemek kitaplarına bakarak en sevdiğin tarifleri seç!..


Tutkunu bulmalısın...

Hoşlandığın şeyi yaparsan, ileriye daha bir umutlu bakarsın. En sevdiğin aktiviteler için zaman yarat, tutarlı ol ve her gün veya her hafta düzenli olarak bu aktiviteyi tekrarla!.. Merakını paylaş... Bilgisayar kurdu musun?.. Çevrendekilere kendi internet sayfalarını hazırlamaları için yardımcı ol!..


Fark yaratmalısın...

İnandığın şeyler adına harekete geçince kendine olan güvenin artacaktır. Çevre dostu ol, duş süreni kısalt, geridönüşüme katkıda bulun ve çevrendekileri de buna ikna etmeye çalış!..


Yeni şeyler denemelisin...

Yeni deneyimler, mutluluğu artıran bir kimyasal olan dopamin maddesinin üretilmesini sağlar. Daha evvel yapmaya korktuğun bir şeyi dene... Müzikal provalarına katıl, dağa tırman, garip bulduğun bir yiyeceğin tadına bak!.. Daha önce hiç konuşmadığın kişilerle sohbet etmeye çalış!..


Rahatlamalısın...

Rahatlamak seni stresten uzak tutacak ve olumlu hissetmeni sağlayacaktır. Haftada en az bir defa, yıldızlara bakarak hayâl kurmak gibi sakin bir aktivite yap!.. Televizyonu kapatıp eline bir kitap al ve hikâyenin seni başka dünyalara götürmesine izin ver!..


Harekete geçmelisin...

Kalbin hızlı çalışmasını sağlayan aktiviteler, depolanan enerjinin boşalmasını ve gerginliğini üzerinden atmanı sağlar. Sevdiklerinle bir futbol ya da voleybol maçı organize et!.. En iyi dostlarınla bir dans partisi düzenle ve partiye daha iyi tanımak istediğin yeni insanları da davet et!..
 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..