Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '09

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Kentpark - Eskişehir

Kentpark - Eskişehir
 

Kentpark


Eskişehir'in yüzü değişmeye ve değiştiğini görenleri şaşırtmaya devam ediyor.

Avrupa şehirleri arasına adı hiç tereddüt etmeden yazılabilecek bir şehir oldu Eskişehir. Tramvay'lı ulaşımı, şehir içinden geçen Porsuk Nehri, düzelen altyapı sorunu, artan yeşil alanları, çok geniş kapsamlı iki adet üniversitesi ve donanımlı hastahaneleri, endüstriyel gelişimi ve onlarca 'artı'sı ile adını uygarlık ötesine adım atan şehirler arasına yazdırmış oluyor bu şehir.

Öğrenci şehri olarak anılmaya başladığı yıllar 20 yıl öncesine dayansa da 7'den 70'e herkesin seve seve yaşayabileceği bir şehir haline gelen Eskişehir'de son 2 yılda yapılan yeşil alanlar ve parklar şehre eksik olan 'yeşil' rengini de kazandırmış durumda. 2008'de yapımı tamamlanan ve 2008 yazında faaliyete açılan 'KENTPARK' tüm eksikleri tamamlanmış haliyle şehir yaşamından biraz olsun uzaklaşmak isteyen binlerce kişiye kapılarını açmış durumda.

İlk defa gelen ziyaretçilerini tam anlamıyla şaşırtan bu büyük alan bundan 4 yıl öncesinde adeta şehir içerisinde bir çöplüğü andırırken 3 yıllık bir çalışmayla New York'un tam ortasındaki 'Central Park'ı andıracak bir hale getirilmiştir. İçerisinde bir adet yapay göl ve içinden geçen Porsuk Nehri ile 'bir denizi eksik' deyimine gönderme yaparcasına şehrin içerisinde yerini almış. Ayrıca Porsuk Nehri'nin park içerisinden geçen kısmında nehir kenarına yapılan sahiliyle de serinlemek isteyenlere kollarını açmış durumda. Ayrıca 'olimpik' demek biraz abartı olsa da yüzme havuzu da yeşiller içerisinde kendini gösteriyor.

Gece yarısında davetlilerine veda etmek zorunda kalan(bence tek 'eksi'si) Kentpark içerisinde ayrıca bir adet çaybahçesi/kafe tarzı büyükçe bir yer ve ayrıca bir de restoran bulunmaktadır.

Yakın çevresi yüksek binalarla da kaplı olmadığından insanı serinletecek rüzgarlara da açık olan park, şehri; İstanbul-Ankara-Bursa arasında köprü niteliğinden çıkarıp zorunlu 'durak' haline getirebilecek bir 'artı'dır.

Misafirim geldi nereye götürsem diyen Eskişehirlilere de çok önemli bir alternatiftir, DUYURULUR!

Not: Kıvamında kalması amacıyla uzatmak istemedim.

 
Toplam blog
: 70
: 1093
Kayıt tarihi
: 27.01.08
 
 

Çok da eskilerde olmayan bir tarihte doğdu. Kulağına ismini fısıldadılar: İsmail. İsmini büyüyünc..